Món Esport
Asensi: “Montal era molt amable, cordial i educat”
  • CA

La mort d’Agustí Montal ha deixat tocat el barcelonisme. El president de l’entitat blaugrana entre el 1969 i el 1977 ha traspassat aquest dimecres a l’edat de 82 anys, havent deixat un llegat històric i perdurador en un Barça que es recuperà dels cops del franquisme durant la seva presidència. Un home valent i honest, que va aixecar un club submís a la dictadura.

Però, a banda de la seva valentia i de la rauxa en l’enfrontament directe contra els estaments, a Montal també se’l recorda per ser una persona “molt amable, cordial i educada”. Així el defineix Juan Manuel Asensi, en declaracions a El Món. L’exfutbolista, fitxat pel mateix Montal el 1970, rememora el primer contacte amb qui fou el seu president durant tota la seva etapa al Barça: “Recordo que el dia que vaig signar el contracte, Montal i jo vam estar esperant fins les tres de la matinada fins que va arribar De Quereda, la seva mà dreta. El primer contacte va ser molt agradable.”

 

A més, Asensi explica que, “amb Montal, s’hi podia parlar de manera molt agradable. En els viatges, quan venia, parlava de futbol amb nosaltres i no era gens distant. S’apropava. Era una persona a la qual vam agafar molta estima”. L’extrem alacantí, però, aixampla les bondats del seu expresident a tota la junta directiva d’aleshores: “Tota la junta era educada. El senyor Carabén, el senyor De Quereda o el senyor Rosell, tots ells. La junta impressionava, era gent seriosa i amb categoria per ser al món del futbol.”

Ara bé, la defunció de Montal ha deixat Asensi “blanc. No m’ho esperava. M’ho han dit aquest matí i no m’ho creia. No fa gaire vaig conidicir amb ell i estava com sempre, alegre, content. No m’esperava aquest desenllaç. Ell em va acollir i em va obrir les portes del club”.

 

El president actual, Josep Maria Bartomeu, també ha volgut dedicar un missatge públic a l’exmàxim mandatari del Barça.

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa