Món Esport
Arthur: “Sempre ha estat un somni jugar al Barça”
  • CA

 

El primer fitxatge del Barça per la temporada 2018-19, el brasiler Arthur, ha estat presentat aquest migdia al Camp Nou. Poc després de fer els tradicionals tocs de pilota amb la samarreta blaugrana, fins ara jugador del Gremio ha reconegut que “sempre ha estat un somni jugar al Barça”. El migcampista, de 21 anys, firma per les sis properes temporades amb una clàusula de 400 milions. Costarà 31 milions més 9 en variables. 

 

 

Qui ha parlat d’ell ha estat el secretari tècnic, Abidal, que ha reconegut que el treball per portar Arthur al conjunt blaugrana era previ a la seva arribada als despatxos del Camp Nou. De fet, ja feia mesos que el Barça s’havia assegurat -i així ho havia anunciat- una opció de compra per al proper mes de gener: “Entre tots hem decidit avançar l’arribada. És millor que faci la pretemporada i no que arribi al gener”, ha puntualitzat el francès, que ha definit Arthur com “un jugador amb perfil Barça. Un jugador amb aquest perfil tècnic, és impressionant. En el joc, en la passada, en la vista, en el control amb la pilota i en com ho protegeix. Sabem que encaixarà bé. És jove i amb molta projecció”.  “Serà una història d’èxit”, ha afegit el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu. 

Arthur ha mostrat l’admiració cap a dues llegendes recents del Barça, Xavi i Iniesta, amb qui el comparen. “Són jugadors a qui sempre he admirat, és un honor que em comparin amb ells. Els tinc com dos miralls, dues referències. Però les comparacions no m’afecten. Jo sóc Arthur, he de demostrar a tothom per què he vingut aquí. Treballaré per arribar el més a prop d’ells que pugui”. El migcampista també ha reconegut que seguia els partits del Barça des de la televisió, i se sent confiat en poder tenir una llarga trajectòria per davant per créixer. 

 

Abidal no dona pistes del mercat

 

En la mateixa presentació, Abidal s’ha negat a donar pistes dels possibles fitxatges que pugui tancar el Barça aquest estiu. Ha assegurat que treballen per conformar una plantilla curta, i que hi poden haver sortides. “Estem treballant en algun fitxatge més, quan hi hagi quelcom, ho sabreu, però només quan el jugador sigui nostre. Hi ha molta feina i es poden dir moltes coses, però estem centrats en el treball”, ha exposat. “Tenim un desig, com va dir l’entrenador, de tenir una plantilla curta. Si tot quadra, hi haurà sortides. Respectem a tots els jugadors que tenen contracte aquí, que crec que estan contents”, ha afegit. Sobre la sortida de Paulinho, ha comentat que és “una bona oportunitat pel club a nivell econòmic, però per això també influeix la decisió del jugador”. Abidal, a més, s’ha mostrat partidari de no fer gaires canvis més: “Ja tenim un equip competitiu, venim de guanyar un doblet i no sé si cal canviar moltes coses”. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa