Arda Turan celebran una acció de joc | EFE

El Barça s’ha retrobat gràcies a un bon partit contra el Mönchengladbach (4-0). Un gol de Messi, que porta 10 en 11 rematades en tota la competició, i tres d’Arda Turan, que es reivindica a l’extrem esquerre amb un hattrick, impulsen al Barça després de tres empats consecutius.

Gran culpa la va tenir Andrés Iniesta, el garant de l’estil, que ha completat 118 passades en 60 minuts. 105 passades només a la primera meitat. El rècord en un partit el té Samir Nasri, 148 en 90 minuts. S’ha notat el factor Iniesta, auxiliant Messi i revivint les combinacions en curt, el joc posicional, el tac-tac d’orfebreria i el gust per la tinença de la pilota.

Iniesta ha combinat de manera excelsa amb Denis i André (avui com a pivot) i també amb Messi, autor del primer gol al minut 16 després d’una bona jugada amb Arda Turan. L’argentí s’ha quedat a un gol de convertir-se en el màxim golejador d’una fase de grups

El Barça ha dominat i ha mostrat la seva millor versió en molt de temps. André ha rendit fent de Busquets i Arda, amb tres gols, ha superat Neymar pel carril esquerre. No es troba el turc al mig del camp però brilla a la davantera.

Avui ha resolt amb precisió mil·limètrica tres internades per banda dreta. La primera, a passada de Denis Suárez, ha rematat amb el cap. La segona, a entrega d’Aleix Vidal, que ha demostrat que, si li dónes l’oportunitat, és un lateral vàlid. I la tercera a passada d’Alcàcer, que un cop més s’ha quedat en blanc. Un hattrick en 18 minuts, del 50 al 68, celebrat amb ràbia pel futbolista.

Arda Turan porta 8 gols aquesta temporada, dos més que Neymar. El fakir de Bayrampassa optimitza els minuts molt més que el brasiler i és un jugador diferent enganxat a la banda. Agraït a l’afició, s’ha assenyalat l’escut al moment del tercer gol i quan l’han canviat perquè entrés Marc Cardona.

Cardona debuta, Alcácer no mulla

El de Torrent ha tornat a fallar les oportunitats de gol que ha tingut. S’ha connectat una mica més a l’equip que en partits anteriors i el gol és qüestió de temps. Avui se l’ha vist més compenetrat amb els companys i ha assistit Arda en el 4-0. I si Alcàcer continua sense marcar, ja ha debutat en Champions Marc Cardona, davanter i pichichi del filial