Món Esport
Arda Turan es desvincula del Barça
  • CA

Aquest dimarts serà l’últim dia d’Arda Turan com a futbolista del Barça. No, no és cap broma. Aquest 30 de juny s’expira el contracte de cinc anys que el migcampista turc –que va aterrar al Camp Nou procedent de l’Atlètic de Madrid a canvi de 34 milions euros fixos més set en variables– va signar amb l’entitat culer l’estiu del 2015, quan Josep Maria Bartomeu va convertir-lo en el seu argument esportiu principal –juntament amb el triplet de la temporada anterior– per guanyar les eleccions i convertir-se en president culer fins al 2021.

El balanç general del fitxatge, no cal dir-ho, és desastrós. Ja ho era fa dos anys i mig, el 2018, quan el Barça va cedir-lo a l’Istanbul Basaksehir FK pel simple fet d’estalviar-se la seva fitxa elevada. Aquell mes de gener la direcció esportiva blaugrana va acceptar el fracàs de l’operació i es va despendre de l’exjugador matalasser sense cap mena de voluntat que tornés. L’equip turc es va comprometre a pagar-li el sou fins al 30 de juny del 2020. La davallada del seu rendiment, però, no tenia fre. La principal prova d’això és que, el passat 7 de gener, Turan es va desvincular del Basaksehir i va tornar a pertànyer al Barça.

Evidentment, en cap moment ha tornat a cobrar del club català ni s’ha reincorporat a la disciplina del primer equip. Ell i l’entitat turca van acordar la ruptura del contracte de cessió i Arda va posar punt final a una etapa esportiva marcada per les polèmiques fora dels terrenys de jocs: una sanció per agredir un àrbitre assistent, diversos problemes amb la llei, una baralla amb un cantant famós del seu país… Sigui com sigui, la realitat és que, aquest dimecres a la matinada, la desvinculació del migcampista amb el Barça serà una realitat. El periple d’uns dels pitjors fitxatges de la història ha arribat al seu final.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa