Ansu Fati, obligat a jugar el Mundial amb Espanya per molt que prefereixi seguir al Barça

Segons el diari 'SPORT', el club blaugrana no podrà evitar que l'extrem jugui el Mundial sub-17 si la selecció el convoca

El Barça no podrà fer res per evitar que Ansu Fati disputi el Mundial sub-17 amb la selecció espanyola si Espanya el convoca després de les presses que hi ha hagut per fer-li el passaport a la perla blaugrana. Així ho assegura aquest dijous el diari SPORT, que informa que, a diferència del que passaria amb altres futbolistes de les categories inferiors de l’entitat culer d’una altra nacionalitat, Bartomeu no té cap mena d’opció d’evitar que Ernesto Valverde estigui un mes sense comptar amb la jove promesa que ara ja és una realitat.

El motiu d’aquest fet és que el Mundial sub-17 no està inclòs dins del calendari internacional de la FIFA i, per tant, la llei a aplicar no és el Reglament de l’Estatut i Transferència de jugadors del màxim organisme futbolístic, sinó la Ley del Deporte, l’article 76 de la qual deixa ben clar que “es considera una infracció molt greu la falta d’assistència no justificada a la convocatòria de les seccions esportives nacionals”. Les sancions que s’estableixen només a Espanya, sempre segons el mitjà de comunicació citat, poden arribar als 30.016 euros de multa i la possibilitat de retirada de llicència d’entre dos a cinc anys.

D’aquesta forma, el Barça no pot fer res més que esperar la convocatòria oficial de la selecció espanyola per al Mundial sub-17 i, en cas que Ansu Fati sigui citat, confiar que la cita mundialista permetrà al futbolista nascut a Guinea Bissau continuar amb la seva imparable i implacable progressió. Valverde, per la seva banda, no podrà comptar amb un futbolista que està aportant moltes coses, tant de titular com des de la banqueta

El futbolista prefereix seguir al primer equip del Barça

D’altra banda, la Cadena SER ha assegurat que Ansu Fati és un dels futbolistes que es troben en la prellista de David Gordo per al Mundial sub-17, però que el futbolista prefereix, com el Barça, quedar-se en dinàmica de primer equip. La promesa veu que Ernesto Valverde compta amb ell i, si això no canvia, vol seguir al Camp Nou i no perdre’s partits d’alt nivell com el Clàssic del pròxim 26 d’octubre. La situació seria diferent si jugués al filial blaugrana, però ara per ara està molt content amb la seva participació. El club català, per la seva banda, també té clar que el fet que Ansu Fati no viatgi al Brasil és el millor pel seu creixement futbolístic. Tampoc no és segur que la Federació Espanyola el convoqui per a la sub-17, ja que segons la ràdio citada el futbolista podria formar part de la llista per l’amistós de la sub-21, que no li quedaria tan petita.

Més informació

Comentaris

  jg Setembre 26, 2019 4:30 pm
  y este muchacho por qué se ha hecho español?
  és obligatori, el tanquen a la presó o no torna a jugar mai més a futbol, ell tria Setembre 26, 2019 5:59 pm
  Els esclaus no poden triar el que volen fer amb el seu cos, si l'han d'amenaçar per que jugui, ho faran! ... i el que faci falta.
  Arturo Setembre 26, 2019 7:07 pm
  Porque no es tonto. ......
  I amb Portugal Setembre 27, 2019 12:11 pm
  Perquè no?

Nou comentari