Món Esport
D’enamorar Mourinho a aterrar al Barça de Xavi després d’una gran Eurocopa

El Futbol Club Barcelona està a punt de convertir Andreas Christensen en blaugrana. Després de realitzar un mercat de fitxatges hivernal de matrícula d’honor en termes ofensius, ara la junta directiva de Joan Laporta és conscient que ara toca renovar la parcel·la defensiva, amb la davantera i el mig del camp coberts. En aquest sentit, i com ha explicat El Món, el Barça podria aconseguir tancar aquesta setmana el fitxatge d’un central jove i que ja sap quant pesa el trofeu de la Champions League. El Barça podria incorporar els dies vinents el defensa danès Andreas Christensen.

Està clar que no és el jugador més mediàtic del panorama europeu. Però sí que destaca per tenir una gran qualitat, un immens potencial, una molt bona trajectòria i per ser una grandiosa oportunitat de mercat. Noms com el de Matthijs de Ligt o Jules Koundé probablement sonen més en matèria de centrals joves, però Christensen seria l’escollit per acompanyar Ronald Araujo en el centre de la defensa els propers anys i per liderar així el ressorgiment blaugrana.

Qui és, doncs? Andreas Christensen va néixer fa quasi vint-i-sis anys al municipi danès Allerød. Fill de l’exporter danès Sten Christensen, i després de començar jugant al Skjold Birkerød va despuntar en les categories inferiors del Brøndby: l’equip on va començar Michael Laudrup i en el qual Peter Schmeichel va brillar. També ho feia el jove Christensen quan, amb 16 anys, va fitxar pel Chelsea. Després de formar part del filial de l’equip londinenc durant any i mig, va debutar amb el primer equip a les ordres de José Mourinho, la temporada 2014/2015.

José Mourinho, enamorat de Christensen

L’entrenador portuguès es va enamorar ràpidament de Christensen. El valorava molt. Tot i això, la ferotge competència en termes de centrals va complicar la participació del danès amb els blues. La presència de jugadors contrastats i molt bons com John Terry, Gary Cahill o Branislav Ivanović van abocar que Christensen participés en només tres partits. Això va provocar una cessió, per dues temporades, al Borussia Mönchengladbach.

Cessió al Borussia Mönchengladbach alemany

Allà, a Alemanya, s’hi va consolidar molt ràpidament. Tant és així, que en la seva primera temporada, després d’haver disputat 39 partits entre totes les competicions i d’haver marcat els seus primers tres gols al futbol d’elit, Christensen va ser votat com a millor jugador de l’equip borussen per part dels fans. Va superar bons futbolistes com Granit Xhaka o Thorgan Hazard. Després d’una també molt bona segona temporada a la Bundesliga, un Christensen més madur va tornar al Chelsea.

Hi va tornar tan madur, que en la temporada del seu retorn, la 2017/2018, ja es va consolidar en el flamant equip campió de la Premier League. Malgrat que va cometre una greu errada en un partit de vuitens de final precisament contra el Barça, que va derivar en un gol blaugrana a Stamford Bridge i, per consegüen, que els catalans s’emportessin de Londres un gran resultat.

En aquest sentit, el seu entrenador de llavors, l’italià Antonio Conte, va declarar que “Christensen està fent una temporada fantàstica i mostra una gran maduresa. Per a mi, a part de l’error, la seva actuació va ser fantàstica, va ser meravellosa [al partit en qüestió]. Confio molt en Christensen”. Conte, a més, va recalcar que “és un jugador de present per al Chelsea, i per al futur del Chelsea durant 10 o 12 anys. També pot convertir-se en el capità d’aquest equip en el futur”. Tant va ser així, que Christensen va ser nomenat el millor jugador jove de la temporada al Chelsea.

La temporada 2018/2019, però, l’arribada a la banqueta del també italià Maurizio Sarri el va condemnar a un segon pla, donat que el tècnic preferia David Luiz. Tot i això, va acabar disputant 27 partits. En la temporada 2019/2020, el propietari del club, Roman Abramóvitx, va contractar la llegenda Frank Lampard com a nou entrenador. I, a la vegada, el gran defensa Thiago Silva, provinent del Paris Saint-Germain. Però això no va impedir la continuïtat als onzes de Christensen en molts trams de la temporada. El danès, per exemple, va ser de la partida contra el Bayern de Munic als vuitens de la Champions de llavors. Tant en l’anada, com en la tornada.

L’arribada de Thomas Tuchel, clau per a Christensen

I la 2020/2021 va ser la seva temporada de consagració al futbol europeu. Després que Lampard es decantés en moltes ocasions pel central francès Kurt Zouma i no pel danès, Thomas Tuchel ho va canviar tot. Des de l’arribada de l’alemany a la banqueta, Christensen va passar de quedar-se en moltes ocasions a la banqueta o a ni tan sols ser convocat, a ser insustituïble.

La tornada de Christensen a l’onze inicial va coincidir amb la meteòrica millora del club anglès. Amb Lampard, l’equip no convencia a la directiva ni a l’afició. Amb Tuchel, l’equip va esdevenir imparable. El Chelsea va meravellar el continent europeu. Va quedar quart a la Premier, in extremis, però va guanyar ni més ni menys que la Champions League. I ho va fer deixant pel camí un Atlètic de Madrid incapaç de marcar ni un gol en els 180 minuts d’eliminatòria, un Porto amb les mateixes circumstàncies de sequera, un Reial Madrid dominat de principi a fi i el gran Manchester City de Pep Guardiola a la final. En el partit decisiu, Christensen va substituir Thiago Silva, lesionat en el primer temps.

Christensen, campió d’Europa amb 25 anys, va ser convocat, com no podia ser d’una altra manera, per la selecció de Dinamarca de cara a l’Eurocopa. I allà també va tenir un gran protagonisme. Va ser un dels components de l’equip revelació del torneig. Ningú comptava amb Dinamarca per a les instàncies finals del torneig, i aquesta va assolir les semifinals. Va caure eliminada per Anglaterra, amb un gol de penal a les acaballes de la pròrroga. Christensen va jugar els sis partits com a titular i, de fet, va marcar un gol (el tercer gol de l’1-4 a la selecció russa en els vuitens de final).



Més notícies
Andreas Christensen, futbolista del Chelsea, condueix la pilota davant Ferland Mendy, jugador del Madrid | Europa Press
El Barça ja ultima el fitxatge del jove central campió d’Europa
Notícia: El Barça ja ultima el fitxatge del jove central campió d’Europa
Comparteix
Andreas Christensen signaria el contracte amb l'equip blaugrana aquesta setmana
Leo Messi i Thierry Henry celebren un gol | FC Barcelona
Henry posa paraules a la crisi de Messi al PSG
Notícia: Henry posa paraules a la crisi de Messi al PSG
Comparteix
L'excompany del jugador argentí al Barça i llegenda del futbol francès ha analitzat la situació de l'astre de Rosario a París

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa