Tothom content: André Gomes marxa a l’Everton a canvi de 25 milions d’euros

El Barça accepta l’oferta del conjunt anglès, que ha acabat molt satisfet amb el rendiment portuguès durant l’any que ha jugat en condició de cedit al Goodison Park

“No em sento bé al camp, no estic gaudint del que puc fer. Pensar massa em fa mal perquè dono voltes a les coses dolentes que faig i, després, en el que hauria de fer millor. Vaig sempre a remolc i em tanco. No em permeto expulsar la frustració que tinc. Aleshores el que faig és no parlar amb ningú, no molestar ningú. És com si em sentís avergonyit. M’ha passat en més d’una ocasió això de no voler sortir de casa. Això que la gent et pugui mirar, tenir por de trepitjar el carrer per vergonya…”.

Amb aquestes sinceres declaracions a la revista Panenka va resumir, André Gomes, els seus dos anys al Barça, temps durant el qual no va justificar els 35 milions d’euros que el conjunt blaugrana va pagar al València per avançar-se a clubs com el Madrid, que també estaven interessats a fer-se amb els seus serveis, l’estiu del 2016. Durant les dues temporades que va jugar al Camp Nou, el migcampista no va aconseguir trobar la versió que havia bocabadat tothom a Mestalla, quelcom que va provocar que la secretaria tècnica culer decidís cedir-lo, previ cobrament de 2,25 milions d’euros, a l’Everton en una operació que ha tingut un final feliç per a les tres parts implicades. I és que, un any més tard, el club català i l’anglès han acordat un traspàs perquè el portuguès segueixi jugant al Goodison Park i que ho faci com a futbolista toffee a tots els efectes. El preu que pagarà el conjunt de Liverpool pel fitxatge serà de 25 milions d’euros fixos més variables i el jugador firmarà amb el seu nou conjunt per a les pròximes cinc temporades, fins al 30 de juny del 2024.

El Barça es desprèn, definitivament, d’un futbolista que va demanar Luis Enrique i pel qual va haver de fer un esforç econòmic important. Tot i que mai va acabar de rendir com s’esperava amb la samarreta blaugrana, durant la primera temporada com a culer André Gomes va tenir moltes oportunitats per demostrar la seva qualitat. L’arribada de Valverde, no obstant això, no li va anar bé: el tècnic extremeny va comptar molt menys amb ell i el portuguès va veure reduïda més de la meitat la seva participació.

TEMPORADA EQUIP PARTITS MINUTS GOLS
2016/17 Barça 47 2.652 3
2017/18 Barça 31 1.185 0
2018/19 Everton 29 2.120 2

A l’Everton, el migcampista va buscar minuts per demostrar que té nivell i condicions per triomfar i els va trobar encara que fins a finals d’octubre no va poder començar a jugar per culpa de diferents problemes físics. En el futbol anglès, André Gomes ha aconseguit retrobar-se amb si mateix i deixar enrere aquelles colpidores declaracions a la revista Panenka que tant serveixen per entendre el que li va passar al Camp Nou. Gràcies a aquest traspàs, tothom acaba content: el futbolista torna a sentir-se important en un equip, el club anglès segueix comptant amb un efectiu que el curs passat li ha funcionat molt bé i el Barça fa caixa quan menys ho esperava. Tenint en compte les amortitzacions i els diners cobrats, l’entitat culer ha obtingut, aproximadament, un benefici comptable net d’uns onze milions, que no es poc tenint en compte les poques expectatives de fer negoci que hi havia a les oficines blaugrana.

Més informació

Nou comentari