Món Esport
Afeccionats violents es citen a la final de Copa de Madrid
  • CA
 

Comentari amenaçador al mur de Facebook del grup Iraultza 1921. | Facebook

L’atac sofert per una vintena d’aficionats del Barça a Vitòria, aquest dissabte, ja comença a tenir conseqüències. El rebrot de la violència relacionada amb el futbol torna a ser a l’ordre del dia d’aquest esport des que uns cinquanta encaputxats ataquessin sense avís a diversos culers desplaçats a la capital alabesa per gaudir del partit que enfrontava l’Alabès i el Barça. Aquest dilluns, dos dies després de la batussa, diversos comentaris amenaçadors -alguns d’ells ja eliminats- han aparegut al mur de Facebook del grup Iraultza 1921, el grup d’afeccionats de l’equip vitorià, amb una cita explícita per al proper 27 de maig, dia que es disputa la final de la Copa del Rei a Madrid.

El Vicente Calderón serà l’escenari, de nou, de la final del torneig del K.O. entre l’Alabès, equip que la disputarà per primer cop en la seva història, i el Barça, que suma ja quatre finals consecutives, la darrera de les quals, precisament a l’estadi de l’Atlètic de Madrid. Però el futbol torna a quedar ara en un segon pla. Les amenaces de venjança ja circulaven per les xarxes socials des del mateix moment de l’atac de dissabte, però aquest dilluns s’han fet encara més evidents amb els comentaris escrits al mur de la penya Iraultza 1921, qui forma la graderia més animada de l’estadi de Mendizorrotza.

 

“El 27 de Mayo la venganza sobre lo ocurrido en Vitoria actuando como putos nazis contra aficionados cules sera (sic) terrible valientes hijos de puta estais hechos”. Aquest text acompanya les fotografies publicades pel grup aquest mateix dilluns, entre les quals s’hi troba una pancarta en la qual s’hi pot llegir “basta ya de criminalizar aficiones”.

 

Un segon comentari, també escrit aquest dilluns en una publicació dedicada al futbolista Einar Galilea, jugador recentment operat d’una greu lesió al genoll, torna a fer referència als actes violents del dissabte i promet represàlies per l’atac sofert per l’afició barcelonista: “Os gustan las barras de hierro os la vamos a meter por el culo esto no es como empieza si no como acaba hjdp” (sic).

 

D’aquesta manera, la final de la Copa del Rei queda marcada per la lluita extraesportiva entre grups ultres, un fet que allunya el focus del terreny de joc i el centra als carrers de Madrid, on hauran de conviure-hi aficionats culers i alabesos aliens al conflicte.

 

Comentari a les xarxes sobre la Final de Copa i els incidents de Vitòria | Twitter


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa