Món Esport
Abelardo: “Sóc el primer perico i m’enduria una alegria enorme si guanyem el Barça”

Abelardo hi confia. I això, vista la situació de l’Espanyol a la taula, ja és quelcom elogiable. Sobretot perquè aquest dissabte arriba el derbi i els blanc-i-blaus hi l’afronten com a cuers, estrenant el tercer entrenador del curs i amb una situació anímica alarmant i preocupant. Però Abelardo està fet d’una altra pasta. Pragmàtic i realista, el tècnic asturià sembla haver entès a la perfecció la dimensió del repte que té per endavant i té claríssim que guanyar el Barça no ha de ser una utopia: “No és una missió impossible guanyar el Barça. El futbol és un esport que et permet no jugar bé i guanyar. Podem somiar, l’equip en té ganes, tenim les nostres armes i no renunciarem a res”.

El mateix Abelardo, que ha assegurat que “l’afició veurà demà un equip intens i vertical”, també ha volgut incidir en la recuperació mental dels seus futbolistes: “Hem dedicat la setmana a la recuperació mental i anímica dels jugadors. Veig el vestidor bé”. Situacions personals a banda, el nou preparador espanyolista ha dit també que “guanyar demà seria impressionant” i ha assegurat que l’únic que li preocupa són els seus futbolistes: “Messi? No penso en aquestes coses. Només penso en l’Espanyol. Els meus futbolistes són els millors i la meva feina és centrar-me en que ells rendeixin al màxim”.

Finalment, i en referència al seu passat blaugrana, Abelardo ha assegurat que no en pot renegar, tot i que ara està al 100% centrat en la salvació d’un Espanyol de qui també se’n sent orgullós. “No puc renegar del meu passat. Em sento orgullós d’haver jugat al Barça i em sento tant o més orgullós de ser l’entrenador de l’Espanyol”.

Les declaracions d’Abelardo prèvies al derbi de l’RCDE Stadium

Com et sents davant aquest derbi especial?: “No puc renegar del meu passat. Em sento orgullós d’haver jugat al Barça i em sento tant o més orgullós de ser l’entrenador de l’Espanyol. Sóc el primer perico i demà m’enduria una gran alegria de guanyar el Barça”.

És una missió impossible guanyar el Barça?: “Per a res del món és impossible guanyar el Barça. El futbol és un esport que et permet no jugar bé i guanyar. Podem somiar, tenim les nostres armes i no renunciarem a res. Ens queden 20 partits i hem d’anar amb la mentalitat de poder guanyar-los tots”.

Ha tingut temps de preparar bé el partit?: “Hem treballat tot el que hem pogut. Cada entrenador tenia el seu sistema i aquests dies hem fet exercisis pensant en tenir les línies més juntes, en treballar com un bloc… he tingut només cinc dies i he intentat deixar les coses clares i concises sobre el què volem”.

Què sentiria si guanya el derbi?: “Guanyar demà seria impressionant. A nivell moral seria una injecció boníssima. Més enllà de tot, però, jo vull que es vegi un equip que competeixi bé. Sobretot pels nois i per l’afició, perquè si el resultat no és positiu hem d’intentar que l’afició s’enganxi a l’equip”.

La situació anímica, un hàndicap important: “Hem de partir de 0 i ser conscients que estem en una nova lliga. Als futbolistes se’ls ha de donar la màxima confiança i ensenyar-los que es poden atrevir a fer coses”.

Quin és el pla per frenar Messi?: “No penso en aquestes coses. Només penso en l’Espanyol… no penso en Messi, ni en Suárez. Els meus futbolistes són els millors i la meva feina és centrar-me en que ells rendeixin al màxim”.

L’afició de l’Espanyol ha estat moltes vegades a l’ull de l’huracà: “L’afició de l’Espanyol ha estat sempre exemplar. Sempre que he vingut aquí he vist una afició entregada amb el seu equip, entregada, i això no ha de canviar de mà. És una afició exemplar”.

Amb què et conformaries demà?: “Em conformaria amb jugar malament i guanyar. Però bé, si fem un bon partit i competim farem una petita passa, més enllà de si guanyem i perdem”.

Has arribat a somiar amb aquest partit?: “Ostres no! El futbol a vegades amarga, però no he arribat a aquest punt. Estic molt tranquil, veig un grup molt implicat i un equip que vol revertir la situació”.

Veus el Barça més dèbil?: “No. Jo crec que els equips demonimats com els ‘més dèbils’ han pujat el nivell. És per això que a Barça i Madrid els costa guanyar els partits. Els equips petits han pujat el nivell i això és quelcom que es nota”.

Quina és la clau per sumar davant el Barça?: “Efectius en atac i solvents en defensa. El qualsevol partit, però demà més. Possiblement no tindrem massa ocasions de gol i ells arribaran més per la seva manera de jugar. Hem d’estar encertats en les dues àrees”.Més notícies

Abelardo té clara la fórmula de l’èxit: “Competir, competir, competir i tornar a competir”

Notícia: Abelardo té clara la fórmula de l’èxit: “Competir, competir, competir i tornar a competir”
Comparteix
"Em deixaré la pell per l'Espanyol", deixa clar el nou entrenador perico en la roda de premsa de presentació
Notícia: Abelardo té clara la fórmula de l’èxit: “Competir, competir, competir i tornar a competir” - Mobile

Paraula de capità: David López confia “totalment” en la salvació de l’Espanyol

Notícia: Paraula de capità: David López confia “totalment” en la salvació de l’Espanyol
Comparteix
"Serà difícil, però ni de bon tros impossible", ha declarat el central en roda de premsa
Notícia: Paraula de capità: David López confia “totalment” en la salvació de l’Espanyol - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doncs la meva a gener 03, 2020 | 14:44
    Doncs la meva gener 03, 2020 | 14:44
    Alegria seria guanyar els pericos per 1 a 0 pero si es per 12 a 0 millor.
  2. Icona del comentari de: Ramon a gener 03, 2020 | 17:51
    Ramon gener 03, 2020 | 17:51
    Cada empat dels espanyolistes serà bon resultat. Necessiten victòries. Si ho empaten tot acaben amb 31 punts o sigui de pet a Segona amb jornades d'anticipació. Llevat de quan juguin contra l'equip de Barcelona, a més de llurs derrotes, també celebraré llurs empats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa