Abelardo: “Sóc el primer perico i m’enduria una alegria enorme si guanyem el Barça”

Abelardo hi confia. I això, vista la situació de l’Espanyol a la taula, ja és quelcom elogiable. Sobretot perquè aquest dissabte arriba el derbi i els blanc-i-blaus hi l’afronten com a cuers, estrenant el tercer entrenador del curs i amb una situació anímica alarmant i preocupant. Però Abelardo està fet d’una altra pasta. Pragmàtic i realista, el tècnic asturià sembla haver entès a la perfecció la dimensió del repte que té per endavant i té claríssim que guanyar el Barça no ha de ser una utopia: “No és una missió impossible guanyar el Barça. El futbol és un esport que et permet no jugar bé i guanyar. Podem somiar, l’equip en té ganes, tenim les nostres armes i no renunciarem a res”.

El mateix Abelardo, que ha assegurat que “l’afició veurà demà un equip intens i vertical”, també ha volgut incidir en la recuperació mental dels seus futbolistes: “Hem dedicat la setmana a la recuperació mental i anímica dels jugadors. Veig el vestidor bé”. Situacions personals a banda, el nou preparador espanyolista ha dit també que “guanyar demà seria impressionant” i ha assegurat que l’únic que li preocupa són els seus futbolistes: “Messi? No penso en aquestes coses. Només penso en l’Espanyol. Els meus futbolistes són els millors i la meva feina és centrar-me en que ells rendeixin al màxim”.

Finalment, i en referència al seu passat blaugrana, Abelardo ha assegurat que no en pot renegar, tot i que ara està al 100% centrat en la salvació d’un Espanyol de qui també se’n sent orgullós. “No puc renegar del meu passat. Em sento orgullós d’haver jugat al Barça i em sento tant o més orgullós de ser l’entrenador de l’Espanyol”.

Les declaracions d’Abelardo prèvies al derbi de l’RCDE Stadium

Com et sents davant aquest derbi especial?: “No puc renegar del meu passat. Em sento orgullós d’haver jugat al Barça i em sento tant o més orgullós de ser l’entrenador de l’Espanyol. Sóc el primer perico i demà m’enduria una gran alegria de guanyar el Barça”.

És una missió impossible guanyar el Barça?: “Per a res del món és impossible guanyar el Barça. El futbol és un esport que et permet no jugar bé i guanyar. Podem somiar, tenim les nostres armes i no renunciarem a res. Ens queden 20 partits i hem d’anar amb la mentalitat de poder guanyar-los tots”.

Ha tingut temps de preparar bé el partit?: “Hem treballat tot el que hem pogut. Cada entrenador tenia el seu sistema i aquests dies hem fet exercisis pensant en tenir les línies més juntes, en treballar com un bloc… he tingut només cinc dies i he intentat deixar les coses clares i concises sobre el què volem”.

Què sentiria si guanya el derbi?: “Guanyar demà seria impressionant. A nivell moral seria una injecció boníssima. Més enllà de tot, però, jo vull que es vegi un equip que competeixi bé. Sobretot pels nois i per l’afició, perquè si el resultat no és positiu hem d’intentar que l’afició s’enganxi a l’equip”.

La situació anímica, un hàndicap important: “Hem de partir de 0 i ser conscients que estem en una nova lliga. Als futbolistes se’ls ha de donar la màxima confiança i ensenyar-los que es poden atrevir a fer coses”.

Quin és el pla per frenar Messi?: “No penso en aquestes coses. Només penso en l’Espanyol… no penso en Messi, ni en Suárez. Els meus futbolistes són els millors i la meva feina és centrar-me en que ells rendeixin al màxim”.

L’afició de l’Espanyol ha estat moltes vegades a l’ull de l’huracà: “L’afició de l’Espanyol ha estat sempre exemplar. Sempre que he vingut aquí he vist una afició entregada amb el seu equip, entregada, i això no ha de canviar de mà. És una afició exemplar”.

Amb què et conformaries demà?: “Em conformaria amb jugar malament i guanyar. Però bé, si fem un bon partit i competim farem una petita passa, més enllà de si guanyem i perdem”.

Has arribat a somiar amb aquest partit?: “Ostres no! El futbol a vegades amarga, però no he arribat a aquest punt. Estic molt tranquil, veig un grup molt implicat i un equip que vol revertir la situació”.

Veus el Barça més dèbil?: “No. Jo crec que els equips demonimats com els ‘més dèbils’ han pujat el nivell. És per això que a Barça i Madrid els costa guanyar els partits. Els equips petits han pujat el nivell i això és quelcom que es nota”.

Quina és la clau per sumar davant el Barça?: “Efectius en atac i solvents en defensa. El qualsevol partit, però demà més. Possiblement no tindrem massa ocasions de gol i ells arribaran més per la seva manera de jugar. Hem d’estar encertats en les dues àrees”.Més notícies

Abelardo té clara la fórmula de l’èxit: “Competir, competir, competir i tornar a competir”

"Em deixaré la pell per l'Espanyol", deixa clar el nou entrenador perico en la roda de premsa de presentació

Paraula de capità: David López confia “totalment” en la salvació de l’Espanyol

"Serà difícil, però ni de bon tros impossible", ha declarat el central en roda de premsa

Comentaris

    Doncs la meva Gener 03, 2020 | 14:44
    Alegria seria guanyar els pericos per 1 a 0 pero si es per 12 a 0 millor.
    Ramon Gener 03, 2020 | 17:51
    Cada empat dels espanyolistes serà bon resultat. Necessiten victòries. Si ho empaten tot acaben amb 31 punts o sigui de pet a Segona amb jornades d'anticipació. Llevat de quan juguin contra l'equip de Barcelona, a més de llurs derrotes, també celebraré llurs empats.

Nou comentari