Món Esport
Les 10 frases més recordades de Maradona
  • CA

Diego Armando Maradona, que ha mort aquest dimecres, va viure una vida de llums i ombres, caracteritzada pels èxits esportius, però també per moltes polèmiques i excentricitats. Fora dels terrenys de joc, El Pelusa va protagonitzar diversos episodis especialment recordats pels afeccionats del futbol argentí. Aquest és un recull de les seves frases més recordades.

“Tinc dos somnis. El primer, jugar un Mundial. El segon, guanyar-lo”. Encara no era major d’edat ni havia debut oficialment, però quan era juvenil de l’Argentinos Maradona tenia molt clar quin era el seu objectiu principal.

“Com he fet el gol? Ha estat la mà de Déu”. Així va explicar un dels dos gols històrics que va marcar durant l’eliminatòria de quarts de final del Mundial del 1986 entre l’Argentina i Anglaterra.

“Un Boca-River és diferent de qualsevol cosa. És com dormir amb Julia Roberts” i “Guanyar el River és com que la teva mare et desperti amb un petó”. Són dues frases diferents i que no va dir en el mateix moment, però permeten conèixer com entenia la gran rivalitat del futbol argentí.

 “Si moro, vull tornar a néixer i vull ser futbolista. I vull tornar a ser Diego Armando Maradona. Soc un jugador que li ha donat alegria a la gent, i amb això en tinc més que prou”. Aquestes són declaracions de Maradona del 1992, quan va ser preguntat per la premsa argentina per la seva satisfacció sobre el que havia aconseguit com a jugador.

“No m’he drogat. M’han tallat les cames”. Després de donar positiu per dopatge al Mundial del 1994, va negar haver consumit cap substància il·legal amb una frase que a l’Argentina encara s’utilitza de forma col·loquial.

“Només us demano que em deixeu viure la meva vida. Jo mai no he volgut ser un exemple”. És, segurament, una de les millors frases per explicar la forma de ser d’El Pelusa.

“Jo em vaig equivocar i ho vaig pagar, però la pilota no es taca”. En el seu discurs de comiat després de retirar-se, va reconèixer que havia comès errors durant la seva carrera, però els va voler dissociar dels seus èxits esportius.

“Que la chupen, que la sigan chupando”. Aquesta va ser la forma de Maradona de respondre a les crítiques quan era seleccionador absolut de l’Argentina.

“Vaig ser, soc i seré drogoaddicte”. Així va confessar públicament que tenia un problema amb les drogues.

“Quan diuen que soc Déu, jo responc que estan equivocats. Soc un simple jugador de futbol. Déu és Déu i jo soc en Diego”. Mai, tot i tenir una religió futbolística amb molts fidels, li va agradar que el comparessin amb Déu.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa