La Federació Catalana amplia un acord per fomentar els hàbits saludables en el futbol base

L’òrgan que regeix el futbol català ha renovat amb Danone amb l’objectiu de promoure la salut entre els futbolistes en etapa de formació

La Federació Catalana de Futbol (FCF) i Danone han prolongat el seu acord de col·laboració, amb l’objectiu de promoure hàbits saludables en el futbol base català, i han presentat la final de la Danone Nations Cup, que es disputarà en categoria masculina i femenina al RCDE Stadium el pròxim 12 d’octubre.

El president de la FCF, Joan Soteras, i el coordinador de la Danone Nations Cup (DNC), Carlos Bosch, han encapçalat la presentació de la renovació de la seva col·laboració i la Final Mundial de la DNC, en la primera vegada que la principal cita internacional entre equips alevins es jugarà a Barcelona, amb la presència de més de 700 jugadors i jugadores d’entre 10 i 12 anys de 27 països diferents.

D’una banda, l’acord presentat aquest dijous “aprofundeix la relació ja existent” entre les dues entitats i permetrà realitzar accions de sensibilització sobre alimentació saludable, hidratació i sostenibilitat en els 1400 clubs que integren la federació catalana, com un decàleg de nutrició amb consells per als entrenaments i per a abans i després dels partits.

El president de la FCF, Joan Soteras, ha explicat que la renovació amb Danone els permet fer un nou pas endavant. “Des de sempre, però cada vegada de manera més important, l’esport i els hàbits saludables van agafats de la mà. Una alimentació i una hidratació adequades són fonamentals per al correcte rendiment i una bona salut tant d’un esportista com de tot un equip”, ha dit.

En l’acte s’ha presentat també la Final Mundial de la DNC 2019, la 20a del considerat com a ‘Mundial aleví’. Enguany s’emmarca en les iniciatives destinades a celebrar el centenari de la companyia Danone, que va néixer a Barcelona l’any 1919. Serà el tercer any que en la DNC es disputarà una Final Mundial femenina. Sota el nou lema ‘Play football, change thegame’ (Juga a futbol, canvia el joc), que plasma l’ambició de convertir a tots els nens i nenes que disputen el torneig en ciutadans del món, es promociona a més aquests hàbits de vida i d’alimentació saludables.

En aquest sentit, el coordinador de la DNC, Carlos Bosch ha assegurat que volen que aquesta Final Mundial sigui “molt més que una festa de futbol“. “Creiem que és el moment idoni de reforçar el nostre compromís amb la societat i els joves futbolistes. El nou lema reflecteix molt bé l’ambició educativa del projecte i ens sentim orgullosos d’aportar el nostre granet de sorra per a ajudar al fet que més de dos milions de nens i nenes es converteixin en ciutadans del món compromesos i responsables amb la seva salut i la del planeta“, ha remarcat.

Més informació

Nou comentari