El Sabadell treu el caràcter (1-1)

Cada partit és un exercici de resistència, una lluita constant per la subsistència. A Sabadell ho tenen clar: cada punt és or en la lluita per eludir el descens. I així, amb la lliçó ben apresa, els arlequinats van fent camí en una Liga Smartbank on ja acumulen nou partits sense conèixer la derrota. Els arlequinats sumen un meritori punt davant un Reial Saragossa a l’alça gràcies a un gol de Stoitchkov de penal a la recta final i, sobretot, gràcies a un providencial Mackay que ha aparegut en el moment idoni per aturar un penal (1-1). Un punt més, un dia més a la lluita.

El Sabadell tenia clar què havia de fer. Vuit partits consecutius sense conèixer la derrota marcaven el camí d’un equip que, tot i un inici tumultuós, sap que té totes les de salvar-se. S’acceptava qualsevol resultat menys la derrota, això era innegociable. El Saragossa, per contra, arribava a la Nova Creu Alta reanimat després de l’arribada de Juan Ignacio Martínez a la banqueta i amb la necessitat de guanyar per començar a escapar del descens. El central Jaïr, de fet, ha posat els aragonesos per davant al marcador a la primera part i el Sabadell, inoperant, es trobava altra vegada davant la necessitat de remuntar (0-1).

Quan molts podien pensar que tot estava dat i beneït, però, ha aparegut el VAR. A instàncies del vídeoarbitratge, el col·legiat ha assenyalat unes mans de Chavarría a l’interior de l’àrea i Stoichkov, amb sang freda, ha sentenciat Christian Álvarez amb un llançament subtil (1-1). Calia mantenir el resultat i ha estat aleshores quan ha aparegut Mackay, l’heroi arlequinat. El porter sabadellenc, només tres minuts després de la diana local, ha aparegut quan més ho necessitaven els seus per a aturar una pena màxima decisiva. El Sabadell, que suma un bon empat, continua creient-hi.