Una xilena per somiar amb la permanència (1-0)

I el Sabadell ha culminat el cap de setmana perfecte del futbol professional català. Els quatre equips catalans han aconseguit guanyar els seus partits amb victòries importantíssimes per assolir els objectius de la temporada: el Barça s’apropa al títol de Lliga, l’Espanyol a l’ascens directe i el Girona al play-off per tornar a Primera Divisió. Ara bé, el triomf dels arlequinats ha estat el més especial i el més sorprenent i la forma amb la qual s’ha gestat ha acabat d’arrodonir la festa (1-0).

El club del Vallès no guanyava a la Nova Creu Alta des del novembre del 2020. Aquest dilluns, rebent el Mallorca, el segon classificat de la Lliga i un dels equips més sòlids i contundents de la competició, tot semblava indicar que no seria el dia. Però era avui o mai i els arlequinats ho sabien. Una derrota els mantenia a cinc punts de la salvació, mentre que el triomf els acostava a dos de la permanència.

El partit només ha tingut un gol i a més a més ha estat molt matiner. Ara bé, quin tros de gol! El seu autor ha estat el defensa Jaime Sánchez, qui ha aconseguit marcar, ni més ni menys, que amb una xilena espectacular al minut 12. Els d’Antonio Hidalgo han sabut patir les ofensives del Mallorca fins al final del partit i sumar tres punts que no només els apropen a la permanència pel que fa a la classificació, sinó que també suposen una injecció de moral vital per a les darreres sis jornades.