Món Esport
2010: Rosell arrasa i arriba a la presidència en el millor moment

Després de 7 exitosos anys al capdavant del club, Joan Laporta va veure com s’acabava el seu mandat com a president. Aleshores ja, tot apuntava al fet que el seu successor seria Sandro Rosell, el seu vicepresident durant els primers anys de junta i amb qui existien profundes desavinences.

Unes eleccins sense història. El 13 de juny de 2010, els socis del Barça van haver de triar entre Sandro Rosell, Agustí Benedito, Jaume Ferrer i Marc Ingla. La decisió tenia una transcendència important, ja que l’escollit seria l’encarregat de continuar el llegat iniciat per Joan Laporta, i gestionar la continuïtat d’un projecte esportiu triomfal de la mà de Josep Guardiola.

Van ser cridats a votar 118.665 socis, dels quals 35.021, el 61% del cens, va votar a Rosell. Rècord absolut en vots totals i en percentatge de vot per a qualsevol candidat en tota la història del Barça. La resta de candidatures van patir una derrota sense pal·liatius: Agustí Benedito, que va fer saltar la sorpresa, es va endur el 14% dels vots, mentre que Ingla rebia un 12.3%, i Ferrer, la candidatura continuista de Laporta, només un 10,8% .

Així i tot, la presidència de Sandro Rosell al capdavant del Barça va ser relativament breu, ja que va dimitir del seu càrrec el 23 de gener del 2014. La renúncia es va presentar, segons Rosell, per les amenaces i atacs rebuts cap a ell i la seva família, però el rerefons, i ja se sabia aleshores, eren les suposades comissions pel fitxatge de Neymar.Més notícies
Joan Laporta, escollit president del Barça el 2003 | FC Barcelona

2003: arriben Laporta i el Barça del segle XXI

Notícia: 2003: arriben Laporta i el Barça del segle XXI
Comparteix
Joan Laporta va fer saltar la sorpresa i es va convertir en un president que canviaria la història del club
Notícia: 2003: arriben Laporta i el Barça del segle XXI - Mobile
Núñez, President del FCB | FCB

1997: Núñez venç amb comoditat en els seus darrers comicis

Notícia: 1997: Núñez venç amb comoditat en els seus darrers comicis
Comparteix
L'aleshores president del Barça va emportar-se el 76,3% dels vots enfront Ángel Fernández
Notícia: 1997: Núñez venç amb comoditat en els seus darrers comicis - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa