El PSG no necessita ni Neymar ni Mbappé per golejar el Madrid (3-0)

El Madrid ha començat l’actual edició de la Champions League tal com va acabar l’anterior: amb una decepció (3-0). El conjunt blanc ha caigut al Parc dels Prínceps contra un Paris Saint-Germain que no ha necessitat l’aportació de Neymar Jr, sancionat, ni Kylian Mbappé i Edinson Cavani, lesionats, per sumar els tres primers punts del Grup A de la màxima competició continental entre clubs. El club madrileny ha tornat a oferir males sensacions i ha seguit sense esvair els dubtes que sobrevolen el Santiago Bernabéu des de la temporada passada.

Els de Zidane han començat amb ganes d’emportar-se els tres punts del camp del campió de la Ligue 1, però no han aconseguit crear gens de perill contra la porteria d’un vell conegut de l’afició blanca, Keylor Navas. El porter costa-riqueny no ha hagut de fer cap intervenció per mantenir la seva porteria a zero abans del descans, encara que també és cert que un xut de Hazard ha marxat fregant un dels pals de la seva porteria i que Bale ha estat més encertat, però entre l’àrbitre i el VAR han anul·lat la diana del gal·lès, el futbolista del Madrid més actiu aquesta nit, per mans prèvies a la rematada.

El seu excompany Thibaut Courtois, però, no ha pogut presumir del mateix. El porter belga ha lamentat fins a dues vegades l’omnipresència de l’exmadridista Di María, que ha celebrat dues dianes durant els primers 45 minuts: abans del quart hora de joc ha avançat el PSG en aprofitar una centrada de Bernat i a les acaballes de la primera meitat ha agraït la passivitat defensiva visitant i s’ha inventat un potent xunt amb l’esquerra, la seva cama bona, per ampliar el marcador. Neymar i Mbappé no havien tingut l’oportunitat de gaudir sobre el terreny de joc, però s’ho estaven passant d’allò més bé a la grada.

Di María celebra un dels seus gols contra el Madrid | EFE

A la segona meitat, el Reial Madrid ha intentat reaccionar, però no ha acabat d’estar còmode en cap moment i, de fet, malgrat que ha tingut més temps la pilota que els seus rivals, no han aconseguit el domini es traduís en oportunitats clares. En una transició ràpida, a més, Di María ha estat a punt de fer el seu hat-trick particular. El PSG ha trobat en l’argentí la figura estel·lar que necessitava per liderar una constel·lació d’estrelles com Mauro Icardi, Pablo Sarabia, Marco Verratti o Thiago Silva, entre d’altres; i ell ha respost com ho acostuma a fer en les grans ocasions.

Els de Zidane no s’han rendit i fins i tot han arribat a maquillar el resultat, però l’àrbitre ha invalidat una nova diana merengue, aquesta per fora de joc posicional de Lucas Vázquez. El Madrid no ha aconseguit intimidar massa els parisencs, que han anat gestionant els esforços i el pas del temps amb el clar objectiu que els primers tres punts del curs a la Champions no s’escapessin del Parc dels Prínceps. Els de Thomas Tuchel ho han aconseguit i s’han imposat al seu gran rival al grup A amb un marcador molt favorable, ja que en el temps d’afegit Meunier ha aprofitat una passada de la mort de Bernat i ha sentenciat el compromís.