Patacada del Madrid en la seva estrena a Europa (2-3)

El Reial Madrid arriba al clàssic amb molts dubtes. Molts. Després de la derrota del passat cap de setmana contra el Cadis, el conjunt blanc ha debutat a la fase de grups Champions League amb una derrota. Els de Zidane han fet una primera meitat horrorosa i s’han vist sorpresos pel Xakhtar Donetsk a l’estadi Alfredo Di Stéfano. Els blancs han intentat reaccionar a la represa i han maquillat el marcador, però no han aconseguit capgirar-lo i hauran de remar a contracorrent per classificar-se per als vuitens de la màxima competició continental entre clubs.

El Xakhtar Donetsk, el rival més assequible del grup sobre el paper, ha arribat a Madrid amb moltes baixes per culpa del coronavirus. Més d’una desena. El conjunt ucraïnès, no obstant això, ha decidit jugar sense complexos. No tenia res a perdre. Els de Luis Castro han fet molt de mal al conjunt merengue i han aprofitat tots els seus dubtes per marxar al descans amb un contundent 0-3. Tete, Varane en pròpia porteria i Solomon han marcat els gols visitants en una primera meitat en què l’equip de Zidane no ha mostrat ni orgull ni bon futbol. Res. La imatge local ha estat molt preocupant i pobra. Militao, Varane, Rodrygo, Jovic, Asensio… Ningú ha estat a l’altura. Tot plegat pocs dies abans de visitar el Barça.

El canvi de Benzema, a qui l’entrenador francès havia reservat, per Rodrygo a la mitja part ha canviat lleugerament les coses. El Madrid ha fet un pas endavant per intentar una reacció miraculosa. Ha estat a punt d’aconseguir-la. Modric ha fet un golàs des de fora de l’àrea i, poc després, Vinícius, que ha sacsejat el compromís des de la banqueta, ha fet el segon. Els merengues han acaronat la remuntada. Els blancs havien fet el més complicat i encara quedava mitja hora per al final. Llavors, però, han tornat a aparèixer els dubtes i les imprecisions i el marcador no s’ha mogut. El Xakhtar ha fet el quart quan quedaven pocs minuts i el Madrid s’ha apuntat el tercer en el temps d’afegit, però ambdues jugades han estat invalidades per fora de joc. Ensopegada blanca a Europa.