Món Esport
Oficial: Florentino es carrega Lopetegui
  • CA

El Reial Madrid ha anunciat la destitució de Julen Lopetegui. Després d’una reunió amb la seva junta directiva per avaluar el mal inici de temporada del primer equip blanc –que va arribar al seu punt àlgid al Camp Nou amb una derrota estrepitosa contra el Barça–, Florentino Pérez decideix acomiadar l’entrenador basc. L’exseleccionador espanyol passa de protagonitzar el ridícul amb Espanya a Rússia, quan va notificar el seu fitxatge pel club madrileny a 48 hores de l’inici del Mundial, a ser destituït del club blanc en només quatre mesos.

 

“Aquesta decisió, adoptada des de la màxima responsabilitat, té com a fi canviar la dinàmica en què es troba el primer equip, quan encara són assumibles tots els objectius d’aquesta temporada. La junta directiva entén que existeix una gran desproporció entre la qualitat de la plantilla del Reial Madrid, que compta amb 8 jugadors nominats a la propera Pilota d’Or, un fet sense precedents en la història del club, i els resultats obtinguts fins a la data“, ha explicat el conjunt blanc en el comunicat emès. 

 

D’aquesta forma, i després de deliberar-ho amb els seus homes de confiança, Florentino pren una decisió ferma i ràpida davant la necessitat d’un revulsiu anímic. Més enllà de la crisi de resultats, el que més preocupava a Chamartín era la crisi de joc de l’equip, exterioritzada amb algunes desfetes força doloroses, com la del Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (3-0) o precisament la d’aquest diumenge al Camp Nou (5-1), però també amb victòries poc lluïdes davant Espanyol (1-0) o el Viktoria Pilsen (2-1). Sense futbol ni orgull, ambdues coses difuminades amb l’arribada de Lopetegui, el Madrid ha sumat set punts menys que el Barça quan només s’han disputat deu jornades i s’ha instaurat en la novena posició de la Primera Divisió espanyola.

 

No hi ha vida sense Zidane

 

Si bé és cert que, sobre el terreny de joc, el Madrid està trobant a faltar Cristiano Ronaldo, no ho és menys que l’adeu de Zinedine Zidane tampoc va fer cap favor a l’entitat madrilenya. El carismàtic entrenador francès no tenia molta experiència a les banquetes, i els seus coneixements tàctics sempre van ser qüestionats, però va aconseguir que els futbolistes estiguessin suficientment motivats per guanyar tres Champions consecutives. Ell sabia que la plantilla merengue havia mostrat símptomes de desgast (va acabar a disset punts del Barça a la Lliga Santander 2017/18) i va decidir fer un pas al costat. El temps, sense cap mena de dubte, li ha donat la raó. 

 

Lopetegui ja és història al –que no del– Reial Madrid i, ara, Florentino necessita trobar un nou projecte que il·lusioni el Santiago Bernabéu. El de Conte és el més ben posicionat, però en les darreres hores les negociacions amb el tècnic italià s’han complicat i això ha obligat el president blanc a trobar un remei temporal abans de determinar la cura definitiva. En el mar de rumors en què es troba nedant el conjunt madridista, les úniques certeses són, ara ja sí, la destitució de Lopetegui i la solució momentània de Santiago Solari. L’actual dirigent del Castilla serà l’encarregat de dirigir els entrenaments merengues i d’exercir el càrrec de forma interina en els diferents compromisos que tinguin els campions d’Europa abans de l’anunci oficial del nou mànager.

 

El calendari no dona treva i el Madrid està obligat a començar (aquest dimecres a les 19.30 hores) la Copa del Rei amb bon peu. Les informacions dels mitjans de comunicació madrilenys no descarten cap escenari, tampoc el que contempla que Solari s’acabi quedant més, però de moment la presència de l’argentí al primer equip només serà provisional: començarà a la banqueta visitant de l’Estadi Municipal Álvarez Claro, el camp de la Unión Deportiva Melilla, però tindrà continuïtat durant poc temps més.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa