El Madrid recupera el somriure a Europa (6-0)

El futbol és molt capritxós. El passat 22 d’octubre, el Reial Madrid va necessitar xutar 27 vegades contra la porteria de Muslera per marcar una diana al Galatasaray al Türk Telekom Arena; només dues setmanes després, el conjunt blanc ha tornat a superar els d’Istanbul al Santiago Bernabéu i ho ha fet, sobretot, gràcies a una primera part excelsa en la qual han encertat quatre dels sis llançaments que han realitzat entre els tres pals. El partit ha finalitzat amb un resultat molt voluminós (6-0) que permet als de Zidane seguir el rastre d’un PSG que, per la seva banda, tampoc no ha fallat davant el Bruges (1-0) i s’ha classificat matemàticament per als vuitens de final de la Champions.

Els merengues ho tindran molt difícil per prendre la primera posició del grup als parisencs, que ja han assegurat la seva participació en la fase d’eliminatòries i només necessiten un punt per fer-ho com a primer de grup. Això, però, no ha frenat un Reial Madrid que tenia ganes d’il·lusionar la seva afició després de l’empat frustrant contra el Betis del passat cap de setmana. Ho ha aconseguit, sense cap mena de dubte. Abans del quart d’hora de joc, el marcador de l’estadi madrileny ja evidenciava un resultat que no només era pletòric sinó que també feia justícia pel que estava passant sobre el terreny de joc. Rodrygo, capficat en el seu objectiu d’enamorar el madridisme, ha previst una nit extraordinària amb un doblet en menys de set minuts; Ramos, d’un penal claríssim sobre Kroos, ha ampliat el marcador.

Benzema, després d’una gran jugada individual amb recuperació i assistència inclosa del jove atacant brasiler, ha completat la festa de la primera meitat just abans del descans. El Madrid ha tornat a fer somriure el Bernabéu, i això, últimament, sobretot després que Cristiano Ronaldo el deixés orfe, es trobava molt a faltar a Chamartín. El Galatasaray no ha pogut fer res més que sucumbir davant la ferocitat dels de Zidane, que s’han apropat força a la versió que s’esperava d’ells després de la desastrosa temporada passada. La poca inspiració de cara a porteria de Hazard, que fa tot el que pot per legitimar l’elevat preu que Florentino Pérez va pagar al Chelsea pels seus serveis i se’n surt en molts aspectes, però no el golejador, ha estat l’única mala notícia dels primers 45 minuts a la capital espanyola.

La segona part no ha tingut història. El Madrid ha seguit prement l’accelerador, però no ho ha fet amb la mateixa intensitat i els seus rivals ho han aprofitat per agafar aire. El Galatasaray, completament superat per l’escenari, ha posat a prova Cortois només una vegada i el belga ha respost. Quan tot semblava indicar que el matx acabaria amb el resultat amb el quan s’ha arribat al descans, no obstant això, Benzema i Rodrygo han tornat a batre Muslera i han arrodonit la nit, sobretot el segon, que s’ha convertit en el brasiler més jove a marcar a la Champions i el segon futbolista que menys anys ha necessitat per apuntar-se un hat-trick. Després d’una derrota dolorosa contra el PSG, un empat i gràcies contra el Bruges i una victòria per la mínima davant el Galatasaray, el conjunt blanc ha recuperat el somriure a la màxima competició continental entre clubs.