Món Esport
Dos anys consecutius estavellant-se als vuitens de final
  • CA

L’estiu del 2018 serà recordat, al Santiago Bernabéu, per la marxa de Cristiano Ronaldo a la Juventus de Torí. El Reial Madrid es va acomiadar del seu jugador franquícia de la darrera època, el que l’havia conduït cap a quatre títols de la Champions League, i des de llavors les coses no li han acabat de funcionar. La temporada passada, Florentino Pérez no va fer cap fitxatge i va decidir confiar massa en una plantilla que, a l’hora de la veritat, va estar molt per sota de les expectatives. De fet, les vitrines merengue no van acollir cap trofeu més enllà d’un tímid Mundial de Clubs. Enguany, en un curs en què la incorporació galàctica –Eden Hazard– no ha estat al nivell que se li exigia, l’equip blanc no ha desaprofitat els dubtes i la inconsistència del Barça per proclamar-se campió de la Lliga i de la Supercopa d’Espanya, però ha tornat a naufragar a Europa: per segon any consecutiu, ha estat eliminat als vuitens de la Lliga de Campions.

El març del 2019, l’Ajax va ser l’encarregat de posar punt final a l’idil·li del Madrid a la màxima competició continental entre clubs; un any i cinc mesos després, el Manchester City de Pep Guardiola ha eliminat els merengues i ha continuat construint un mur que, mentalment, cada vegada serà més complicat d’enderrocar. Per primera vegada des que va aterrar a la banqueta del Santiago Bernabéu, Zidane ha estat derrotat en una eliminatòria de la Champions: cal recordar que, la temporada passada, el francès va iniciar la seva segona etapa com a tècnic blanc quan ja no tenia cap opció de guanyar algun trofeu. La flor s’ha pansit. L’eliminació blanca contra un dels millors equips del continent ha evidenciat, a més, que més de dos cursos després encara troba a faltar (i molt) la inspiració d’un devorador de l’àrea com Cristiano Ronaldo. El portuguès sempre acabava apareixent.

El Madrid no serà un dels vuit equips que viatjarà a Portugal per intentar guanyar una de les edicions més peculiars de la seva competició fetitxe. Com també va estar molt lluny de lluitar pel títol el juny del 2019 al Wanda Metropolitano. El camí merengue s’ha tornat a acabar als vuitens de final. El conjunt blanc ha perdut aquella fiabilitat que tenia a l’hora de la veritat, ha deixat de ser capaç d’oblidar les seves carències evidents en el moment de competir a la Champions. Era una virtut única, pràcticament indescriptible, que s’escapava de qualsevol lògica. Des de l’adeu de Cristiano, sigui per casualitat o per causalitat, el Santiago Bernabéu ha deixat d’abraçar la Lliga de Campions. I Zidane, l’home que no coneixia les llàgrimes en el torneig més exigent d’Europa, ha tastat el sabor amarg de la derrota.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa