Món Esport
La Lliga denuncia Bale per la seva butifarra als seguidors de l’Atlètic
  • CA
Bale es lamenta durant un partit del Madrid. | EFE

La butifarra de Gareth Bale a l’afició de l’Atlètic de Madrid li pot sortir molt cara al jugador gal·lès, que ha estat denunciat per la Lliga davant del Comitè de Competició de la RFEF. En funció de la consideració de la gravetat del que va acabar passant, el càstig del jugador del Reial Madrid podria arribar fins als 12 partits, en el csa més extrem. En el cas més favorable als interessos blancs, si el Comitè determina que no hi va haver cap conducta irregular, podria quedar exempt de qualsevol càstig. 

 

En l’escrit on recullen els fets, la Lliga assenyala que en el minut 73 del derbi al Wanda Metropolitano, durant la celebració del tercer gol dels blancs, marcat per ell mateix, Bale “va agitar el seu braç dret, portant-se’l al cap, en una previsible senyal de provocació animosa al públic, i efectuant posteriorment un possible gest obscè i despectiu aixecant el braç doblegat i colpejant-se amb la meitat d’ell amb l’altra mà”. La Lliga recorda que des del 7 de febrer del 2018, “qualsevol celebració ofensiva que pugui generar crispació en el públic o que es consideri contrària al bon ordre esportiu, fins i tot encara que no estigui reflectida a l’acta arbitral, es traslladarà al Comitè de Competició per la depuració de les responsabilitats disciplinàries oportunes”. 

 

En el mateix text, la Lliga recorda que les possibles sancions per aquestes provocacions varien en funció de si s’ha produït alguna conducta provocadora per part de l’infractor, és a dir, si la provocació obté el propòsit perseguit de provocar l’animositat del públic. Si es produeix, se sancionarà l’infractor amb la suspensió de quatre a 12 partits; si no es produeix l’animositat, la suspensió serà d’un a tres partits o per un temps de fins a un mes. Aquest càstig, això si, s’imposarà sempre i quan el Comitè de Competició consideri que la celebració denunciada suposi una provocació al públic. En cas que no la consideri com a tal, el Comitè serà qui resolgui si la conducta atempta contra la dignitat i el respecte esportiu o no. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa