La fortuna es torna a aliar amb el Madrid en la tretzena Copa d’Europa (3-1)

Loris Karius i els afeccionats del Liverpool -i del Barça- recordaran per sempre la final de la Lliga de Campions 2017-18. El porter dels reds ha comès dos gravíssims errors en el partit europeu de més prestigi i importància i ha facilitat la tretzena Copa d’Europa del Reial Madrid -la tercera consecutiva-, que agrairà al porter alemany la seva implicació perquè els blancs obtinguin el premi continental. Dos gols de Bale i un de Benzema han segellat el títol, en una final en la qual Sergio Ramos ha lesionat el millor jugador dels anglesos.

El Liverpool ha iniciat el partit amb molta més agressivitat que el Reial Madrid. Amb una pressió alta molt intensa, els reds han sorprès el conjunt espanyol en uns primers minuts dominats per l’equip britànic. Fins i tot, les primeres aproximacions amb intenció han estat vermelles i liderades pels seus principals actius, els davanters Salah, Mané i Firmino. La més clara, per això, l’ha tinguda el jove lateral Alexander-Arnold, amb una rematada creuada que ha salvat Keylor Navas.

Però els bons minuts del Liverpool han quedat en no-res en el minut 25. Una acció amb molt mala bava de Sergio Ramos, arrossegant pel braç Mohamed Salah, ha provocat que l’egipci hagués de ser substituït per una lesió d’espatlla. El millor jugador del Liverpool ha hagut d’abandonar la gespa davant la mirada incrèdula i desesperada dels seus companys, entrenador i afeccionats. Un cop psicològic duríssima que ha donat ales al Reial Madrid.

Els blancs, amb els anglesos tocats, han passat a dominar l’enfrontament amb claredat. Abans i després del descans. En la primera part, l’assistent ha anul·lat per fora de joc de Cristiano Ronaldo un gol de Karim Benzema. Però en la segona, en una acció absurda però totalment legal, el francès ha interceptat una passada amb la mà del porter Karius per, sense gairebé dirigir la pilota, avançar el Madrid amb un dels gols més insòlits de les finals europees.

Però quatre minuts després, sense rendir-se tot i el segon cop dur del duel, el Liverpool ha aconseguit empatar amb una de les seves grans virtuts. En un còrner, Sadio Mané ha aprofitat una badada defensiva després d’una prolongació de Lovren per empènyer la pilota des de l’àrea petita, impossible per a Navas. Ara bé, l’alegria dels reds ha durat ben poc. El Madrid ha tornat a demostrar el seu poder dins les àrees amb una espectacular rematada de Gareth Bale, de xilena, que s’ha colat per l’escaire de la porteria. Zidane i mig estadi s’ha posat les mans al cap amb el golàs del gal·lès, que entrarà en la llista dels gols més espectaculars de les finals.

I aquí el Reial Madrid ha tornat a ser el Reial Madrid. Basant-se en una bona defensa, els blancs han bloquejat tots els atacs d’un Liverpool cansat. A mesura que passaven els minuts, la fatiga per la pressió alta s’anava fet evident i ha passat factura a uns reds que perdien força. Ni tan sols un xut de Mané al pal -ha jugat sol força estona- els ha espavilat. I encara s’han ensorrat més quan Loris Karius ha tornat a cometre un gravíssim error. En un xut potent, però centrat i molt llunyà de Bale, l’alemany ha posat les mans toves i ha provocat que la pilota es dirigís, toveta i plorant, cap a la xarxa de la porteria. 3-1 i gol definitiu, a falta de vuit minuts. La tretzena Copa d’Europa del Madrid no passarà a la història per la seva brillantor.