Món Esport
La Federació Holandesa intenta ajudar l’Ajax a eliminar el Madrid
  • CA
De Jong, durant el partit entre l'Ajax i el Reial Madrid.
De Jong, durant el partit entre l’Ajax i el Reial Madrid. | AJAX

L’Ajax d’Amsterdam compta amb el suport de la Federació Holandesa de Futbol (KNVB) per tal d’eliminar el Reial Madrid de la Lliga de Campions (1-2 pels blancs al partit d’anada). D’aquesta eliminatòria de vuitens de final en depèn que Holanda tingui una plaça fixa per a la màxima competició continental. Per aquest motiu, la Federació ha anunciat l’ajornament de l’Ajax-PEC Zwolle, programat inicialment pel dissabte 2 de març, i que passarà a disputar-se dues setmanes després, al dimecres 13 de març, a les 18.30h, en un horari obligat per la disputa d’altres compromisos europeus aquella tarda. L’Ajax, d’aquesta forma, tindrà més dies per a preparar la remuntada que vol aconseguir al Santiago Bernabéu el proper 5 de març. 

 

Aquest canvi ha afectat, de retruc, al principal competidor de l’Ajax a l’Eredivisie, el PSV, que juntament amb el Zwuolle, s’han queixat a la Federació Holandesa per un canvi d’horari que ha decidit sense consultar l’altre equip afectat. “És bo que la KNVB (la Federació Holandesa) pensi en els clubs que juguen a Europa, però no d’aquesta manera. Si es fan uns horaris, s’han de complir. I si es canvien, primer cal consultar a tots els clubs”, s’ha queixat Mark van Bommel, actual tècnic del PSV. El director general del mateix club d’Eindhoven, Toon Gerbrands, ha reconegut que el PSV “és partidari d’ajudar els clubs europeus pel que fa al calendari”, però s’ha mostrat molest amb la KNVB per “haver canviat tots els acords de forma unilateral, sense consulta”. Gerbrands manifesta que aquest escenari “no s’ha discutit” en cap reunió, i ha lamentat que això “influeix en la competència” de la lliga holandesa. “Moure un partit de Copa hauria causat menys problemes a la competició”, ha sentenciat. El Zwuolle, l’altre equip afectat pel canvi d’horari, també s’hi ha pronunciat en contra: “Ajornar aquest partit és una decisió ridícula. Si volen ajudar l’Ajax, que moguin el seu partit de Copa contra el Feyenoord i així la Lliga pot funcionar amb normalitat”. El Feyenoord-Ajax està programat pel 27 de febrer, una setmana abans del partit de Champions. 

 

 

La Federació Holandesa ha argumentat la seva decisió en un escrit: “Els Països Baixos necessiten urgentment els punts de la llista de coeficients de la UEFA. Si es mantenen en l’onzè lloc del rànquing, significa que el campió de l’Eredivisie del curs 2019-20 entra directament a la Champions League sempre i quan el guanyador de la Champions d’aquest curs entri en aquesta competició via Lliga. No obstant això, el país número dotze, Àustria, trepitja els talons dels Països Baixos”. És a dir, que si l’Ajax no aconsegueix superar el Madrid, difícilment podrà Holanda classificar directament el seu campió de Lliga per la Champions i aquest haurà de passar rondes prèvies. 

 

 

“Per l’interès del futbol holandès, tots els clubs hem acordat aquesta temporada tenir en compte, en la mesura del possible, les obligacions europees dels clubs holandesos. L’Ajax segueix sent l’únic club que aquesta temporada pot guanyar els punts de la llista de coeficients de la UEFA en nom del futbol holandès, així que ho tindrem en compte”, ha dit Jan Bluyssen, Cap de Competició de la KNVB. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa