El VAR fa un gran favor al Madrid, que arribarà amb vida al Clàssic (1-2)
x
Iglesias Villanueva assenyala el primer penal tot i les protestes dels jugadors del Llevant | MIGUEL ÁNGEL POLO / EFE

El Reial Madrid arribarà amb vida al Clàssic -a nou punts més la diferència del ‘goal average’- després de protagonitzar un ajustat triomf que donarà que parlar aquesta setmana, després de la polèmica actuació del VAR, que ha assenyalat dos penals favorables a l’equip blanc. El segon, a 12 minuts pel final, un autèntic escàndol: Doukouré ha refusat una pilota dins de l’àrea que anava centrada cap a Casemiro, que ha fingit que el defensa li havia donat una puntada de peu i s’ha llençat a la piscina. L’àrbitre ha assenyalat penal, però el més greu és que les imatges (el partit s’ha aturat uns segons per revisar l’acció) han demostrat que no hi havia contacte sobre el migcampista blanc.

La jugada ha desequilibrat un partit igualat entre un Llevant combatiu i insistent i un Madrid gris i discret que s’havia avançat just abans del descans per unes mans de Bardhi dins de l’àrea que el VAR ha hagut de revisar. El vídeo ha determinat que eren mans, i Benzema no ha fallat des dels onze metres. El partit estava sent força disputat, i el Llevant havia demanat un penal per una falta sobre Morales per una topada amb Carvajal. Iglesias Villanueva no n’ha volgut saber res. El Llevant no ha perdut la fe i ha disposat de dos pals, un en cada part.

A l’hora de partit, Roger ha establert l’empat. El Madrid ha pogut marcar el segon amb un xut de Vinicius salvat per Aitor, però al final ha acabat trobant premi en el penal sobre Casemiro. Bale no ha perdonat i ha marcat l’1-2 final. Una acció que ha marcat el tram final, que s’ha embolicat amb les expulsions de Nacho i Rochina -aquest últim quan ja era a la banqueta, per protestar-, que han acabat impedint que el partit donés més de si.