El Tottenham s’endú un bon botí del Bernabéu (1-1)

El Tottenham Hotspur ha pogut prendre-li un punt al Reial Madrid en la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions (1-1). Després de noranta minuts plens d’ocasions i d’aturades, els anglesos s’han endut un bon resultat d’un Santiago Bernabéu que no s’esperava una nova patacada del seu equip: la quarta de la temporada, després dels empats davant el València i el Llevant i de la derrota davant el Betis. Un gol de penal de Cristiano Ronaldo a dos minuts del descans ha igualat un primer gol dels visitants, anotat en pròpia porteria per Raphaël Varane.

El Madrid i el Tottenham han ofert un excepcional partit de futbol. Sobretot, amb els seus porters com a principals protagonistes. Keylor Navas i Hugo Lloris han demostrat, aquest dimarts, els motius pels quals són considerats d’entre els millors porters del món, salvant el seu equip en infinitat d’ocasions. Amb aturades d’altíssim nivell, el costa-riqueny ha evitat la derrota del Reial Madrid i el francès ha fet el mateix amb el Tottenham Hotspur, desviant rematades perillosíssimes de futbolistes desequilibrants com Cristiano Ronaldo, Benzema, Harry Kane o Christian Eriksen. Tots quatre han disposat d’oportunitats clares per tombar la balança cap a un costat o cap a l’altre, però les intervencions de Navas i Lloris han deixat el marcador amb el resultat amb el qual s’ha arribat al descans.

Tot i el domini blanc, amb Luka Modric, Isco Alcarón i Toni Kroos generant un futbol de posició preciosista a la gespa, el Reial Madrid no s’ha sentit tant superior als Spurs com ha marcat el percentatge final de possessió (66%-34%). Els madridistes han mantingut el control de la pilota, però cada recuperació dels anglesos s’ha convertit en un punyal clavat a l’esquena dels locals. Amb valentia per sortir a la contra amb cinc homes, el Tottenham ha generat un perill similar al provocat per les arribades del Madrid, sobretot en una segona part on els londinencs haguessin pogut endur-se els tres punts.