Món Esport
El Madrid somriu tot i patir el futbol total de l’Ajax (1-2)
  • CA
Els jugadors del Madrid celebren el segon gol al camp de l'Ajax.
Els jugadors del Madrid celebren el segon gol al camp de l’Ajax. | EFE

El Madrid surt viu i somrient d’Amsterdam, on ha guanyat (1-2) tot i patir un autèntic infern per culpa del futbol total de l’Ajax. Els holandesos han compensat la seva joventut i inexperiència en aquesta competició amb una posada en acció valenta, atrevida i intensa que ha ofegat als blancs, especialment durant la primera hora de partit. L’equip de Solari ha resistit l’empenta dels locals amb un encertat Courtois i l’ajuda del VAR, que ha anul·lat un gol poc abans del descans als locals. Benzema ha avançat els blancs, que tot i l’empat de Ziyech a falta d’un quart d’hora, han vist com Asensio, a cinc minuts pel final, silenciava l’afició local amb un gol que situa els blancs amb peu i mig als quarts de final. El Madrid ha patit de valent, però marxa d’Amsterdam amb un resultat magnífic pels interessos blancs. 

 

L’Ajax ha honrat a Johan Cruyff, la llegenda que posa nom al seu estadi, amb una autèntica exhibició de futbol total. Tot i la joventut del combinat de Ten Hag, els holandesos posat més ganes, intensitat i velocitat per marejar un Madrid clarament superat durant el primer temps. El partit ha començat amb un ritme molt alt, amb l’Ajax pressionant molt amunt i no deixant respirar un Madrid força incòmode. L’Ajax ha fet seu el partit, impedint als blancs sortir del camp propi, i obligant ben aviat a activar el sistema defensiu d’un Madrid que ha hagut de reaccionar aviat davant les escomeses dels holandesos, plens de ritme. Només De Jong ha aportat pausa al joc dels locals.

 

Ter Hag ha deixat a la banqueta els seus principals davanters de referència, però en el seu lloc hi ha situat a Tadic, un serbi acostumat a jugar darrere dels puntes, i que ha resultat un autèntic maldecap per l’equip de Santiago Solari. Mazraoui ha estat en el primer en avisar al Madrid que la visita a Amsterdam tindria poc d’amistosa. L’Ajax ha collat tot el que ha pogut i el Madrid, en el primer temps, només ha pogut respondre de forma esporàdica: primer amb un cop de cap de Bale, blocat per l’ex blaugrana Onana, i després un perillós xut de Vinícius salvat de nou pel porter africà. 

 

A partir d’aquí, el recital de Tadic ha anat in crescendo. Primer, amb una rematada al pal en una acció on Ramos ha estat a punt de cometre-li penal. Poc després, el serbi ha posat una gran pilota al cor de l’àrea que no ha trobat rematador. Courtois ha anat traient aigua com ha pogut, i just abans del descans només el VAR ha evitat que l’Ajax s’apuntés el primer. En un córner favorable als holandesos, Courtois ha refusat una primera rematada. En la segona, Tagliafico ha recollit el seu rebot i l’ha empès al fons de la xarxa de cap. Semblava que el gol seria vàlid, però els àrbitres del VAR, en el segon dia amb aquest sistema d’arbitratge a la Champions, han advertit a l’àrbitre principal que hi podia haver un fora de joc de Tadic, que ha obstruït a Courtois. L’àrbitre ha revisat la jugada i, acte seguit, ha anul·lat el gol. 

 

La resolució no ha desanimat l’Ajax, que ha seguit insistint. També després de la represa, la despesa energètica dels holandesos ha estat descomunal. Tadic ha tornat boig a Carvajal, però la seva centrada no ha arribat a Ziyech, que ha estat massa lent a l’hora d’entrar a l’àrea. El Madrid, conscient que necessitava reaccionar d’alguna forma, ha intentat estirar-se i ha aconseguit tornar a trobar la porteria rival amb un xut de Benzema blocat per Onana. Tot i la insistència de l’Ajax, que ha intentat tornar a convertir el partit en un setge, no ha pogut evitar que el francès enviés al fons de la xarxa un poderós xut creuat. Sense fer gaires mèrits, el Madrid s’ha trobat amb el 0-1, confirmant que la seva història de romanç amb Europa segueix lluny d’acabar-se. 

 

Conscient que ja havia fet la feina, amb un gol que li dona moltes opcions de cara al partit de tornada, el Madrid ha desfet l’agressivitat de l’Ajax amb possessions llargues per intentar refredar el partit. L’Ajax ha acusat aquella màxima de que, qui ho perdona, ho acaba pagant car. I si és contra el Madrid i en una competició europea, és un pecat capital. Els blancs han tirat d’ofici però no han sabut defensar l’avantatge per la insistència d’un Ajax que no ha defallit fins al final. Els holandesos han acabat el partit empenyent amb més fe que futbol, conscients que anar al Santiago Bernabéu amb una derrota significava dir, de forma gairebé definitiva, adéu a la Champions. 

 

A falta d’un quart d’hora pel final del partit, però, el signe d’aquest ha canviat: Benzema ha marxat del terreny de joc per una lesió, i Dolberg ha aportat més ritme a l’atac de l’Ajax, que ha trobat l’empat en una acció on hi podia haver falta en la pressió dels holandesos. L’àrbitre ha deixat seguir la jugada, que ha acabat amb Ziyech enviant la pilota al fons de la xarxa. 1-1. L’Ajax, aquest cop sí, ha aconseguit premiar els seus esforços. Amb empat de nou en el marcador, ha estat el Madrid qui ha gaudit de les ocasions més perilloses, dues clares rematades d’Asensio que no han acabat en gol per molt poc. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa