Món Esport
El Llevant sentencia Lopetegui (1-2)
  • CA

Un nou entrebanc del Reial Madrid, la derrota a casa contra el Llevant (1-2) pot convertir-se en el detonant definitiu pel cessament del seu tècnic, un Julen Lopetegui força nerviós i desesperat per intentar capgirar la crisi esportiva que fa setmanes que viu el seu conjunt. Contra un modest contra el Llevant, ni el factor camp ha estat suficient per salvar un Madrid que ha encadenat el cinquè entrebanc seguit en Lliga. L’últim cop que això va passar, el 2009, Juande Ramos va ser destituït de la casa blanca, on el Llevant ha fet història amb un triomf pel record de l’entitat granota. 

 

Lopetegui ha apostat per un onze amb algunes novetats com el retorn de Marcelo i Isco, que venen de superar diferents problemes físics; Lucas Vázquez i Mariano, que han deixat a la banqueta a dos pesos pesants com Bale i Benzema. Uns canvis condicionats pels partits de seleccions i, sobretot, per la proximitat del duel de Champions contra el Viktoria Plzen de dimarts vinent al Santiago Bernabéu. Als blancs no els valia res més que la victòria, després de cinc entrebancs en els darrers sis partits (empats contra Athletic i Atlètic i derrotes davant Sevilla, el CSKA Moscou i l’Alabès). L’últim cop que va encadenar cinc partits seguits sense guanyar (2009), la mala ratxa li va costar el càrrec a Juande Ramos

 

El Llevant ha començat avisant des del primer minut, amb una caiguda de Morales dins de l’àrea que ha estat a punt de costar un penal al conjunt blanc, que s’ha salvat perquè l’àrbitre ha anul·lat l’acció per fora de joc. Els blancs, però, han entrat massa tous al partit, i ja al minut 6 el mateix Morales ha rebut una passada en llarg de Postigo que Varane no ha aconseguit desviar, plantant-se tot sol davant Courtois, a qui no ha perdonat. 0-1 per un Llevant que ha emmudit el Santiago Bernabéu. El drama ha anat creixent al feu del Madrid pocs minuts després: Varane ha tocat amb la mà una pilota sobre la línia de l’àrea. L’àrbitre inicialment ha xiulat falta, però el VAR l’ha rectificat i la jugada ha acabat en penal. Roger no ha perdonat (0-2)

 

El Madrid ha pogut escurçar distàncies pocs instants després, però tampoc aquest cop ha estat ajudat pel VAR, que ha revisat l’acció i ha confirmat que hi havia fora de joc d’Asensio després d’una rematada de cap de Casemiro al pal. Immediatament després, Courtois ha evitat el tercer del Llevant en atrapar una pilota morta a l’àrea que Morales ha estat a punt de caçar. Era tot just el minut 20, però partir d’aquí, el Madrid ha tirat d’orgull i empenta per intentar buscar una reacció. Oier s’ha fet gran per salvar un gol cantat a Lucas. En la jugada posterior, Ramos ha topat amb el travesser. La successió d’avisos blancs no ha frenat: Postigo ha salvat sota la línia de gol una centrada de Marcelo que anava a rematar Mariano, i uns minuts després, de nou el travesser i Oier han tornat a evitar l’1-2. El partit ha embogit per moments: d’un avís clar de Morales, a una nova aturada d’Oier digna d’un porter d’handbol. El primer temps ha acabat amb una nova intervenció arbitral: gol anul·lat a Rochina per fora de joc de Toño en l’inici de la jugada. Quan l’àrbitre ha enviat el partit als vestidors, l’escridassada del Bernabéu ha estat sonada

 

Marcelo no evita la pitjor sequera blanca 

 

Lopetegui ha intentat salvar els mobles a la represa, situant Lucas de lateral dret en el lloc d’un Odriozola que ha estat canviat per Bale. El Madrid no ha deixat d’intentar-ho, però ha fet tard. Al minut 55, s’ha igualat la pitjor sequera golejadora de la història blanca -464 minuts, o el que és el mateix, 7 hores i 45 minuts-. El rècord, fins ara, el tenia el Madrid de la temporada 1984-85, amb Louis Molowny a la banqueta. El de Lopetegui l’ha superat, perquè el gol de Marcelo no ha arribat fins el minut 72. La ratxa, per tant, s’ha quedat en 480 minuts sense marcar. Un nou rècord a la casa blanca. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa