El Liverpool serà el rival del Reial Madrid a Kíev (4-2)

Un greu error de Radja Nainggolan ha condemnat la Roma després d’un excel·lent inici del conjunt italià en la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions. Tal i com va fer amb el Barça, l’equip d’Eusebio Di Francesco ha sortit en tromba disposat a menjar-se el Liverpool, però una pífia en una passada hortizontal del migcampista belga ha permès una contra perfecta de Roberto Firmino, finalitzada per Sadio Mané, i ha segellat la classificació dels britànics per a la final de la Champions League (4-2), on ja hi espera el Reial Madrid de Zinedine Zidane.

El conjunt italià ha tingut diverses opcions de gol, tal i com feren amb el Barça -i de fet n’han materialitzat quatre-, però els anglesos han aconseguit perforar en dues ocasions la porteria d’Alisson Becker i fer inútils els esforços dels romanistes, que han atacat sense pietat i durant els noranta minuts l’àrea de Karius. La Roma ha competit, però el Liverpool també ho ha fet i, tot i els nyaps defensius -sobretot en el gol de l’empat a un-, ha sabut aprofitar les seves grans virtuts ofensives aportades per Salah, Firmino i Mané.

Un nou gol de l’holandès Wijnaldum, a pocs minuts d’arribar al descans, ha permès el Liverpool marxar tranquil a vestidors i encarar una segona meitat en la qual l’equip local havia d’aconseguir quatre gols per forçar la pròrroga. I no han estat quatre, però de ben poc no es produeix un nou miracle. Un nou error defensiu ha permès Edin Dzeko situar l’empat en el marcador i un potentíssim xut de Nainggolan, que no ha arreglat la seva pífia inicial, ha posat l’emoció. En el darrer minut del temps afegit, el mateix Nainggolan ha fet el quart, en un penal comès per Klavan. El gol ha significat la victòria de la Roma, però el resultat classifica el Liverpool per a la final. A Kíev, els reds buscaran la seva sisena Copa d’Europa.