Món Esport
El fitxatge de Cristiano Ronaldo posa en vaga els treballadors de Fiat
  • CA

 

El fitxatge de Cristiano Ronaldo per part del de la Juventus ha generat gran controvèrsia entre els treballadors de Fiat, que s’han posat en vaga com a forma de protesta, ja que reclamen uns diners que no els arriben, i en canvi si que es destinen al fitxatge. L’empresa italiana està controlada en un 29% per la família Agnelli, que també domina el 63% del conjunt torinès. Diversos ex treballadors, recentment acomiadats, s’han assentat davant de la fàbrica de Pomigliano d’Arco amb pancartes on es podia llegir: “Per Cristiano 400 milions, i pels treballadors, una patada…”. El conjunt italià pagarà 100 milions repartits en dos cursos, a més d’altres 12 com a solidaritat als clubs on es va formar. A més, està previst que cobri uns 30 milions anuals. 

“És inacceptable que mentre els treballadors de Fca i Cnhi contininuen demanant enormes sacrificis econòmics durant anys, es decideixi de gastar centenars de milions d’euros per a la compra d’un jugador“, assegura en un comunicat el sindicat USB (Unione Sindacale di Base), crític amb la decisió de la propietat del club i de la empresa automobilística. “Tots depenem del mateix mestre, però mai com en aquest moment d’enorme dificultat social, aquest tracte desigual no pot ser acceptat”, afegeixen. “És normal que una persona guanyi milions mentre milers de famílies treballadores no arriben a final de mes?”, qüestiona USB. 

 

En el mateix escrit, es lamenta que els treballadors de Fiat han generat una fortuna per les tres generacions de propietaris, “i en canvi sempre han rebut una vida de misèria”. A més, es demana que la propietat “inverteixi en models d’automòbils que s’assegurin el futur de milers de persones en lloc d’enriquir-ne només a una. Aquest ha de ser el fi de qui dona la màxima prioritat als interessos dels seus empleats”. Per tot plegat, el sindicat ha convocat una vaga des de diumenge al vespre fins dimarts al matí. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa