Demanen 16 mesos de presó per a un exjugador del Madrid

Marcus Slaugther, expivot del conjunt blanc, hauria obtingut un passaport fals de nacionalitat equatoguineana per poder ser inscrit com a comunitari i, per tant, no ocupar plaça d'estranger

La Fiscalia espanyola ha sol·licitat 16 mesos de presó per a Marcus Slaugther i Andy Panko, exjugadors del Reial Madrid i el Fuenlabrada de bàsquet, per falsificar, presumptament, els seus papers per jugar els seus partits a Espanya com a comunitaris quan no ho eren. Richard Nguema (l’encarregat de facilitar la documentació), Julián Aranda (representant dels jugadors) i Hugo López (entrenador), els altres acusats, s’enfronten a una petició de 22 mesos per un delicte continuat de falsedat documental.

Marcus Slaugther va obtenir un passaport fals de nacionalitat equatoguineana per poder ser inscrit com a comunitari i, per tant, no ocupar plaça d’estranger en la plantilla. Gràcies, en bona mesura, a les bones actuacions del pivot, que actualment juga a Grècia, el conjunt blanc va guanyar una Copa del Rei i una Lliga ACB l’any 2015, competicions que li podrien ser retirades a l’entitat madrilenya si la sentència del judici és incriminatòria.

I és que les el cas podria tenir conseqüències. Segons va informar La Vanguardia el passat mes de març, Slaugther va assegurar que va ser el Madrid qui li va facilitar el passaport fals, quelcom que no deixa en bona posició el club de Florentino Pérez. Sempre segons el mateix mitjà, que va tingut accés als escrits d’acusació que han exercit l’Associació de Club de Bàsquet (ACB), el sindicat de jugadors (ABP) i el Barça, que se sent molt perjudicat pel cas Slaughter, el procés serà molt llarg.

L’únic precedent ho deixa clar. L’Obradoiro, després de perdre un play-off d’ascens contra el Juver Murcia, va denunciar el seu rival per alineació indeguda, ja que un jugador argentí va disputar la final amb un passaport espanyol. El Tribunal Suprem li va donar la raó i li va assignar una plaça a l’ACB, però la sentència va arribar 19 anys després.

Més informació

Nou comentari