Cristiano Ronaldo evita la punxada del Madrid a Getafe

El partit del Reial Madrid a Getafe hagués pogut acabar en malson. Després d’un mal partit, els blancs s’han salvat en els darrers minuts amb un gol de Cristiano Ronaldo (1-2), que ha aconseguit el seu primer gol a la Lliga en un moment decisiu, evitant així que els seus rivals -l’Atlètic de Madrid i el Barça- es distanciin dels blancs en el partit d’aquest dissabte al vespre.

El Reial Madrid no s’ha sentit còmode en cap tram del partit. Però tot i no mantenir llargues possessions de pilota, un control evident del joc, ni tenir un bon número de clares oportunitats de gol, els blancs tampoc han patit al Coliseum. El Getafe ha mostrat una bona actitud, com ja feu davant el Barça, ha pressionat de manera intensa i ha mantingut una bona predisposició defensiva que ha impedit les internades dels homes més ofensius del Madrid, no deixant espais per a que Benzema o Cristiano Ronaldo disposessin d’oportunitats.

Però el Getafe tampoc ha tingut opcions per batre la porteria defensada per Kiko Casilla, avui titular per la lesió del costa-riqueny Keylor Navas, fins que ha aconseguit l’empat. Ni tant sols aprofitant els errors del Madrid, un fet que els blancs sí que han sabut materialitzar. En la primera part i poc abans del descans, una pífia en la sortida de pilota dels locals ha provocat una contra perfecta conduïda i acaba per Karim Benzema, en una gran acció del francès.

Però a la segona part, quan semblava que el Madrid es trobava més a gust i disposava d’arribades, totes elles salvades per un incommensurable Guaita, el Getafe ha aconseguit la igualada. També en un contraatac, calcant l’acció del gol madridista, els blaus han signat l’un a un després d’una rematada de Jorge Molina a l’interior de l’àrea, en una jugada que hagués hagut de ser invalidada per fora de joc del davanter del conjunt local.

I amb el gol, el Reial Madrid encara s’ha diluït més. No ha combinat, no ha trobat l’associació entre els seus migcampistes i ha deixat de generar perill sobre l’àrea del Getafe, provocant la desesperació entre els seus davanters. I aquesta desesperació ha passat factura -en part- a Cristiano Ronaldo que, mancant quinze minuts, ha errat una de les ocasions més clares de la seva carrera. Sense porter, a un metre de la línia de gol i sense cap oposició, el portuguès ha enviat la pilota fora, deixant bocabadat l’estadi i, probablement, els espectadors reunits davant el televisor. Una oportunitat que hagués servit al Madrid per aconseguir la victòria i a Cristiano per sumar el seu primer gol a la Lliga.

Però el ‘7’ del Reial Madrid s’ha redimit faltant només cinc minuts pel final. Després d’una bona assistència d’Isco, Cristiano no ha perdonat dues vegades consecutives i ha creuat una pilota, impossible per a Guaita, per acabar fent el gol que ha donat el triomf i la tranquil·litat a un Madrid que ja veia perduts dos punts més.