Món Esport
Conte dubta: Solari serà l’entrenador provisional del Madrid
  • CA

Florentino tria Santiago Hernán Solari per solucionar temporalment els problemes del Madrid abans de trobar un substitut de garanties per a Lopetegui, que ha estat acomiadat després del mal inici de temporada i, sobretot, després de l’aclaparadora derrota en el Clàssic (5-1). L’entrenador, que fa poc més d’una temporada que dirigeix el Castilla, agafarà interinament el comandament del primer equip a partir d’aquest dimecres, quan els blancs visitaran el Melilla en el duel corresponent a l’anada dels setzens de final de la Copa del Rei. 

 

L’argentí, però, serà una solució temporal: segons el reglament de la RFEF, el Madrid només el podrà mantenir en el càrrec durant un màxim de 14 dies. És el període màxim que marca la normativa abans d’inscriure al substitut definitiu. “Si es produeix una vacant de l’entrenador un cop iniciada la competició, el club estarà obligat a contractar-ne un altre, degudament titulat per la categoria en què militi, en un termini màxim de dues setmanes”, estipula el reglament de la RFEF. Solari, per tant, només podrà estar en el càrrec de forma provisional, sense un contracte amb el primer equip, contra el Melilla (31 d’octubre), Valladolid (3 de novembre), Viktoria Plzen (7 de novembre) i Celta (11 de novembre). 

 

El Reial Madrid està obligat a convertir un gran problema en una oportunitat. Lopetegui ja és història al Santiago Bernabéu i, mentre les negociacions pel seu substitut segueixen el seu transcurs habitual (amb les corresponents fases d’estancament), Solari s’encarregarà de gestionar una plantilla que no aixeca el cap des del traspàs de Cristiano Ronaldo i la marxa de Zinedine Zidane. Com més tardin tots plegats a posar-se d’acord, més temps tindrà el tècnic argentí per legitimar la seva figura i palesar que es pot quedar, com a mínim, fins a final de curs.

 

Des que l’àrbitre Sánchez Martínez va xiular el final del Clàssic, els mitjans de comunicació espanyols van començar una guerra d’informacions sobre els tempos de l’acomiadament de Lopetegui i els de la presentació del seu substitut. La majoria de rumors apuntaven (i encara apunten) a Antonio Conte, que suposadament havia interromput les seves vacances a Egipte per viatjar ràpidament cap a la capital d’Espanya i firmar el contracte. La negociació d’aquest, però, s’ha complicat durant aquest dilluns segons les mateixes fonts. L’ex entrenador del Juventus o del Chelsea hauria demanat tres anys de contracte i un gran equip tècnic al seu costat. D’aquesta forma, l’italià no podrà seure a la banqueta visitant de l’Estadi Municipal Álvarez Claro (el camp del proper rival merengue, la Unión Deportiva Melilla) i, en conseqüència, Solari tindrà la primera oportunitat de demostrar que està capacitat per molt més que per exercir el càrrec de forma interina.

 

La diferència de currículum entre els dos principals candidats a comandar el Madrid fins al final de temporada és abismal. Conte està sense equip des del passat estiu, quan va marxar del Chelsea després d’aconseguir una Premier League i una FA Cup en dues temporades. Abans d’entrenar l’equip d’Stamford Bridge, l’italià va guanyar tres Lligues i dues Supercopes italianes amb la Juventus de Torí. Solari no pot presumir d’haver fet més que entrenar el filial del Madrid des de la temporada 2016/17 fins al cap de setmana passat, quan, per cert, el Castilla va perdre el primer partit del curs. Tot i això, en l’aspecte relacionat amb el coneixement de la casa, l’argentí guanya per golejada a l’italià, ja que el primer fa cinc anys que treballa en el futbol formatiu merengue.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa