Benzema i Courtois salven el Madrid (3-1)

El Reial Madrid ha patit de valent per superar un Athletic Club que ha jugat amb un jugador menys durant pràcticament tot el partit. L’expulsió de Raúl García per doble amonestació quan només s’havien disputat 13 minuts ha marcat, i molt, un compromís que han acabat decidint Benzema i Courtois, el primer amb dos gols a la represa i el segon amb una aturada providencial que ha evitat l’empat en el temps d’afegit (3-1).

La primera meitat del duel entre madrilenys i bascos ha estat marcada per la polèmica. En el minut 10, Iñaki Williams ha reclamat un penal de Dani Carvajal. L’àrbitre de l’enfrontament no l’ha xiulat i justs després ha decidit amonestar dues vegades Raúl García per fer dues entrades sobre Toni Kroos. La targeta vermella al navarrès ha deixat molt tocat un Athletic que, tot i això, ha aconseguit mantenir el 0-0 fins a les acaballes de la primera meitat. El mateix Kroos ha fet un extraordinari xut des de fora de l’àrea contra el qual Unai Simón no ha pogut fer res.

A la represa, Capa ha empatat el partit i li ha donat emoció. L’Athletic ha plantat cara a un Madrid que no ha tingut massa ocasions per aconseguir el segon. Al final, no obstant això, Benzema ha acabat dictant sentència. Ha marcat dues dianes clau, una al minut 74 i l’altra al 92, instants després que Courtois fes una aturada molt bona per evitar l’empat basc. D’aquesta forma, els de Zidane han aconseguit el seu quart triomf consecutiu i continuen apropant-se a la part alta de la Lliga.