Món Esport
Abelardo posa Lopetegui contra les cordes (1-0)
  • CA
Bale es lamenta durant el partit entre el Reial Madrid i l'Alabès a Mendizorrotza.
Bale es lamenta durant el partit entre el Reial Madrid i l’Alabès a Mendizorrotza. | EFE

El Reial Madrid encara quinze dies sense futbol en les pitjors circumstàncies possibles. El conjunt blanc perd en l’últim sospir a Mendizorrotza en un altre partit en què els seus problemes ofensius s’han tornat a fer més que palesos (0-1). Manu García és l’encarregat d’agreujar la crisi madrilenya i posar contra les cordes Julen Lopetegui. Abelardo, entrenador de l’Alabès, col·loca els bascos empatats a punts amb el Barça, que aquest diumenge visita Mestalla, i el mateix Madrid.

 

Sense marcar és impossible guanyar

 

En situacions com la que viu el Reial Madrid és important fer una anàlisi més enllà dels resultats que aconsegueix. El conjunt blanc arribava a Mendizorrotza immers en una sequera preocupant de cinc hores i dinou minuts sense marcar. En primer lloc, és de justícia reconèixer que durant tot aquest temps els de Lopetegui havien tingut oportunitats més que suficients per veure porteria, però no havien estat encertats en els últims metres i això li havia passat factura. La dada, que avui s’ha allargat a pràcticament set hores, però, demostra els problemes de creativitat i profunditat que tenen els madrilenys. I menys avui, que no han comptat ni amb ocasions per fallar.

 

Amb Cristiano Ronaldo, el Madrid no necessitava fer bons partits per sumar de tres en tres. L’olfacte golejador del portuguès va tapar moltes mancances que el seu adeu ha destapat sense cap mirament. Ara, els blancs necessiten suplir l’encert de l’ara davanter de la Juventus amb altres coses que, senzillament, no tenen. Els darrers compromisos ja ho havien demostrat i el d’aquest dissabte contra l’Alabès ho ha exagerat. El conjunt de Lopetegui té la pilota i la va moment de banda a banda sense més. Li falta intencionalitat. Li falten idees. Li falta que Luka Modric, que acaba de ser escollit ‘The Best’ per davant del mateix Cristiano, Griezmann i Messi, sigui tan determinant com ho són els tres futbolistes a qui teòricament ha superat. Li falta que Benzema i Bale facin un pas endavant i justifiquin el seu rol de referents ofensius. Li falta que algú se sumi a Dani Ceballos a l’hora de desequilibrar i fer passades de mèrit. Li falta que Asensio no sigui tan irregular i comenci a fer mèrits per guanyar la Pilota d’Or que des de la capital espanyola se li pressuposava. I li falta, al cap i a la fi, un esportista que pugui garantir una xifra golejadora semblant a la de la seva antiga estrella.

 

Tot en contra

 

El Madrid és un equip orfe. Acaba de perdre els seus dos líders, perquè Zidane es feia valer al vestidor força més del que ho està fent Lopetegui, i no sap quina direcció segueix. Avui no ha aconseguit intimidar Pacheco pràcticament cap moment del partit. L’Alabès ha renunciat a la pilota des dels primers instants i no ha fet un bon duel que demostrés el gran inici de curs que està duent a terme, però tampoc ha patit en gairebé cap moment. I, al contraatac o gràcies a alguna errada de Courtois, ha pogut avançar-se al marcador. La més clara sense encert l’ha tinguda Jony quan només quedaven deu minuts, però la seva rematada des de dins de l’àrea ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria visitant.

 

L’entrada de Mariano ha donat energia als blancs, però això no s’ha traduït en més perill. Bale ha hagut de tornar a plegar abans d’hora per culpa d’unes enèsimes molèsties musculars i l’entrada de Vinicius ha estat circumstancial. Com en les dues últimes visites, Lopetegui i els seus han estat superats per l’escenari i no han estat a l’altura de les expectatives. El conjunt d’Abelardo s’ha beneficiat molt del fet que el seu rival hagi estat tan pla i, quan tot semblava que el matx acabaria amb empat a res, ha acabat emportant-se els tres punts gràcies a una jugada puntual en el temps d’afegit. Manu García, capità dels bascos, ha rematat amb el cap (i amb el cor) una pilota morta després d’una aturada de Courtois per fer el gol de la victòria local.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa