Món Esport
La Xina va tornant a la normalitat: es reprenen les competicions esportives

A Catalunya estem vivint el moment més dur de la pandèmia del coronavirus. De cop i volta, hem vist com la nostra normalitat quedava interrompuda de forma imminent i la incertesa de no saber quan tornarem a fer algunes de les activitats que solem fer es pot convertir en una llosa pesada. Encara que el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya aconsella intentar fer tot el que fèiem al carrer a casa, tant com sigui possible, una altra manera d’encarar el confinament amb optimisme és veure la situació a la Xina, que millora a marxes forçades.

A finals de gener i principis de febrer, el món de l’esport del país asiàtic va quedar paralitzat, de la mateixa manera que està passant ara a Europa. Tot i això, poc més d’un mes més tard s’està reprenent la normalitat. A la capital xinesa, Pequín, s’hi ha celebrat la primera prova d’atletisme des que es van haver de suspendre per la pandèmia. Ha estat a pista coberta i ha servit per reiniciar els entrenaments pel Mundial que s’ha de disputar al país asiàtic el 2021, després que quedés ajornat.

Malgrat que pugui semblar que els atletes haurien de tornar en un estat de forma baix, res més lluny de la veritat. La llançadora de pes Gong Lijiao ha batut el rècord anual de la seva disciplina, superant els 19,70 metres de distància. La xinesa, de 31 anys, acumula un total de sis medalles entre Jocs Olímpics i Mundials i va ser campiona del món l’any passat i el 2017.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa