1. Pedro: Un golàs del canari, de xilena, plàstica i potent, ha tancat el partit contra la Reial Societat i ha donat els tres punts al Barça en un dia tant d’entreguerres com decisiu, fàcil a priori però enmig de les semifinals de la Champions, i que pot valer una Lliga al Barça. Pedro, suplent aquest any, ha marcat a les acaballes i ha fet bo el gol de Neymar, de cap, als 15 minuts de la segona part. L’equip de Luis Enrique arriba als 90 punts i segueix liderant el campionat.

2. Record: La Reial li va donar la Lliga al Barça el 1994, quan González va aturar aquell famós penal a Djukic, i durant una estona ha sobrevolat aquell fantasma però en sentit contrari. A més, el porter Rulli ha fet un partidàs, amb diverses aturades de mèrit, fins que Neymar ha aconseguit l’1-0. Vint-i-un anys després no serà la Reial qui li tregui el títol al Barça, per més que el futbol estigui ple de coincidències i venjances. Aquesta vegada, als blaugranes no li han tornat.

3. Solidesa:
El Barça no ha patit tot i que no ha resol el matx fins a la represa. Els bascos a penes han arribat a la porteria de Bravo i els catalans, amb l’equip endollat però baix de revolucions després del 3-0 contra el Bayern, han pogut sentenciar al primer temps però no ho ha fet fins al minut 60. La intranquil·litat del 0-0, amb el clàssic remor que recorre el Camp Nou quan les coses es poden torçar, s’ha esfumat amb el primer gol.

4. Rotacions:
Luis Enrique ha donat descans a Busquets, Iniesta –tots dos han sortit entrada la segona part-, Rakitic i Alba. Tots quatre seran titular dimarts a Munic en la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions. L’onze de gala és ara més clar que mai, tot el contrari que fa quatre mesos quan el Barça queia a Anoeta (1-0) i disparava totes les alarmes. Ningú podia pensar aleshores que el conjunt barcelonista gaudiria de la salut actual.

5. Llotja Suñol:
Abans del partit, el club ha inaugurat la llotja president Suñol, en record a qui va dirigir l’entitat els anys 1935-36 i que va ser assassinat pels franquistes durant la guerra civil. Ha estat un acte sobri i molt merescut per a una figura cabdal en aquell moment i poc coneguda de la història del Barça. Hi ha acudit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Fitxa tècnica:

Barça: Bravo; Alves, Piqué, Bartra (Busquets, min. 62), Adriano; Mascherano, Xavi (Iniesta, min. 74), Rafinha (Pedro, min. 81); Messi, Suárez i Neymar.

Reial Societat: Rulli; Carlos Martínez, Mikel, Iñigo, De la Bella; Bergara, Granero (Elustondo, min. 92), Pardo, Canales (Castro, min. 74); Xabi Prieto i Vela (Finnbogason, min. 87).

Gols: 1-0, min. 61: Neymar; 2-0, min. 85: Pedro.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (gallec). Ha amonestat amb targeta groga el local Mascherano i els visitants Granero, De la Bella, Vergara, Rulli i Pardo.

Estadi: Camp Nou. 86.047 espectadors. La secció d’hoquei patins ha ofert la Copa d’Europa a l’afició.