Món Esport
Vot de càstig sí, censura no
  • CA

El president Joan Laporta continuarà a la presidència del Barça, ja que la moció de censura presentada per Oriol Giralt, malgrat guanyar en número de vots, no ha obtingut els dos terços necessaris per imposar-se. Ara bé, el president ha rebut un gran toc d’atenció per part dels socis, ja que un 60,6% dels votants, en total 23.870 socis, s’han mostrat favorables a un canvi de junta.

La resta de vots han estat 14.879 (37,75%) per la continuïtat de Joan Laporta, 540 vots en blanc i 108 vots han estat considerats nuls. En total han votat un 33,15% dels socis, una xifra considerada alta, ja que més de 37.000 socis han passat per les instal·lacions del Barça per exercir el seu dret a vot.

En la compareixença de premsa, Joan Laporta ha reconegut que els resultats d’aquesta nit “són un vot de càstig per la gestió d’aquests dos anys” i per això ha assegurat que la junta treballarà “per recuperar la calma institucional i la concòrdia barcelonista”. El president del Barcelona ha assegurat que malgrat els resultats no pensa dimitir ja que la junta, renovada el 2006, “des de la legitimitat” i “des del sentit de la responsabilitat i per coherència” pensen dirigir el Barça amb una il•lusió renovada.

Respecte la jornada de la moció en general, Laporta ha agraït i ha mostrat un “profund respecte” vers l’actitud de tots els barcelonistes. “El dia d’avui ha estat un exercici democràtic exemplar i el Barcelona ha sortit reforçat com a institució democràtica”, ha declarat Laporta.

Per la seva banda, Oriol Giralt ha demanat a la junta del Barça que llegeix-hi “aquests resultats i en faci un anàlisis amb profunditat”. No ha demanat la dimissió de Laporta, encara que ha confessat que ell en la seva situació, amb un 60% dels socis en contra, deixaria el càrrec per una qüestió moral i per “donar pau” al club. “El club és ingovernable si la junta no fa una lectura crítica dels resultats”, ha reprtit Giralt.

Giralt s’ha mostrat molt content pels resultats obtinguts, malgrat no superar l’exigència que marca els estatuts, i ha felicitat “tots els socis del Barça per la seva participació” la qual ha qualificat d’ “espectacular”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa