Món Esport
Vives: “L’acció de responsabilitat no ha d’afectar les persones, ni a les famílies”
  • CA

La junta directiva del Barça no pot decidir, unilateralment, retirar l’acció de responsabilitat contra Joan Laporta i els seus excompanys de junta. Així ho ha reiterat el portaveu del club, Josep Vives, en la roda de premsa posterior a la reunió habitual de directiva, on ha negat que Josep Maria Bartomeu pugui prendre cap decisió transcendental al voltant d’aquest litigi: “La postura és exactament la mateixa que fa uns mesos. La junta va deixar clar que la decisió que es prengui haurà de passar per una Assemblea de compromissaris, que és l’òrgan que va aprovar l’acció. Però el que també tenir clar és que aquesta acció no ha d’afectar a les persones i a les famílies.”

En referència a l’Assemblea General Ordinària del proper 29 d’octubre, Vives també ha detallat els motius de la impossibilitat que els mateixos compromissaris determinin l’expulsió -o no- del soci Jordi Cases. La iniciativa de Robert Blanch, president de l’Associació per Defensa dels Drets dels Socis del Barça, no podrà tirar endavant, tot i disposar (no és el cas) de les signatures. “L’Assemblea no és competent ni per expulsar un soci, com tampoc per decidir obrir un expedient disciplinari. Jurídicament, això no és viable. Ni en el cas hipotètic que hi haguesin moltes firmes ho podríem fer, estaríem vulnerant els estatuts”, ha afirmat.

 

“El senyor Blanch ha tingut converses constants amb l’àrea social del club i amb el seu director Pere Jansà”, ha seguit. “N’han parlat i l’han informat. L’altra cosa és que el senyor Blanch no estigui d’acord i discrepi amb la interpretació del club”. El portaveu ha estat taxatiu: “Si duem a l’Assemblea la possibilitat d’expulsar un soci, li posem a sobre l’ombra de la sospita. Se li ha de respectar el dret a l’honor i la imatge”.

D’altra banda, preguntat per la notícia difosa per 8aldia al voltant de Joan Laporta i la intenció d’evitar la moció de confiança a Bartomeu, Vives ha negat que el club tingui cap informació en aquesta línia: “Si l’expresident Laporta vol prendre alguna iniciativa haurà d’explicar com la vol dur a terme i després s’haurà d’estudiar amb els serveis jurídics. Però a hores d’ara no en tenim notícia i no s’ha abordat en junta directiva.”

 

Recolzament a l’entrenador amb Aleix Vidal

 

El portaveu de la junta directiva blaugrana ha donat suport a les paraules de Luis Enrique i Robert Fernández en relació a la situació del lateral de Puigpelat Aleix Vidal, set vegades consecutives fora de la convocatòria del primer equip. “Ens remetem al que han dit l’entrenador secretari tècnic. No hi ha queixes sobre el jugador, tenim una plantila ampla i Aleix Vidal és un integrant d’aquesta plantilla a tots els efectes”, ha comentat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa