Vinicius, la mascota de Rio 2016 que homenatja un dels creadors de la ‘Noia d’Ipanema’
Vinicius i Tom, les mascotes dels JJ.OO. | E.P.

 

La mascota dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro que començaran la setmana que ve es diu Vinicius, segons van decidir milers de persones en una votació popular, que van optar per un nom que és un homenatge a Vinicius de Moraes, un dels artistes més cèlebres que ha tingut la ‘ciutat meravellosa’.

 

La idea de rendir un homenatge a la parella que va compondre el 1952 el clàssic de bossa nova ‘Garota de Ipanema’ va desbancar les altres dues opcions de noms amb el 44% dels 323.317 vots. El company de Vinicius de Morae, Antonio Carlos Jobim tindrà el seu homenatge un mes després amb ‘Tom’, mascota dels Jocs Paralímpics.

 

El poeta Vinicius de Moraes i el compositor Antônio Carlos Jobim són dues de les personalitats més estimades i recordades pels brasilers. No debades, la platja d’Ipanema té una escultura en homenatge a Jobim, i l’aeroport internacional de Rio també porta el seu nom.

 

‘Vinicius’ i ‘Tom’ van superar ‘Oba’ i ‘Eba’, dues expressions col·loquials molt utilitzades pels brasilers per saludar-se en moments d’alegria (38% dels vots) i ‘Tiba Tuque’ i ‘Esquindim’, referents en la música, escollits pel 18% del públic.

 

Vinicius representa una barreja de la fauna brasilera i té els ‘superpoders’ de diversos animals, segons ha explicat l’organització dels Jocs quan l’han presentat en societat.Nou comentari