Món Esport
Villar: “El culpable de deixar Espanya sense Mundial seria el CSD”
  • CA

L’amenaça de la FIFA de deixar Espanya sense el Mundial de Rússia d’aquest proper estiu no és cap broma, contràriament a les paraules pronunciades per Mariano Rajoy i Javier Tebas dijous passat. El president cessat de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, ho ha volgut deixar clar: “La FIFA no està sol·licitant que un estat sobirà incompleixi les lleis, com s’està argumentant. El què fa és complir amb el seus estatuts i reglaments. És el CSD el que fa incomplir les lleis dels organismes internacionals i, per tant, l’únic responsable que Espanya es pugui quedar sense Mundial.”

El Consell Superior d’Esports (CSD) és un organisme gestionat pel govern espanyol i, per tant, que depèn directament de les decisions del ministeri d’educació, cultura i esports liderat per Íñigo Méndez de Vigo. Villar no s’està d’atacar el govern per les ingerències que, segons la FIFA, existeixen en el procés electoral de la RFEF, el fet bàsic que podria provocar l’expulsió de la federació com a membre de l’organisme internacional del futbol. “Crec sincerament que el senyor Lete [president del CSD] i el CSD han de reconsiderar la situació en la qual han situat el futbol espanyol. És molt greu. La FIFA està complint amb l’obligació de defensar els estatuts i ha d’anar a qualsevol país quan hi ha aquestes ingerències. Hi ha gent capacitada dins el govern per sobre seu que pugui rectificar la seva actuació”, ha criticat.

 

“La ingerència ja està comesa. He de mencionar com ingerència en l’autonomia de la RFEF la determinació de la majoria necessària per aprovar un vot de censura”, ha detallat. “Aquesta majoria està prevista en dos terços, mentre que l’ordre ministerial la fixa en majoria absoluta”, ha especificat Villar, que també ha volgut valorar la seva situació personal arras del cas Soule: “No hem fet res, som innocents. Estic lluitant contra la injustícia i per la Federació, pel paper del president. No som culpables de res. Hi ha hagut senyors que s’han reunit prèviament per denunciar-me, per deteriorar-me. S’han utilitzat fiscals, la Guàrdia Civil i el tribunals.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa