Un tap de Nikola Mirotic ha sentenciat la victòria del Barça aquest divendres en la seva visita al TD Systems Baskonia (71-72), corresponent a la sisena jornada de l’Eurolliga, un xoc que semblava controlat pels de Sarunas Jasikevicius però que ha necessitat molt de suspens per volar a Barcelona en l’última jugada.

El xoc entre catalans i bascos a la Lliga Endesa que es va disputar 18 l’octubre va deixar “la gran decepció” de Saras veient la necessitat de millora del seu equip. Poc més de 10 dies després, el Barça ha volgut satisfer el seu nou tècnic, però ha estat a punt de donar-li un disgust gairebé major en un mal últim quart. Gairebé sis minuts sense anotar en aquest inici de parcial decisiu, un 13-0 en contra, han donat al Baskonia per primera vegada el comandament del matx. No obstant això, en un partit amb 39 pèrdues entre els dos equips, en dos minuts podia passar de tot. Els bascos han sentenciat i el Barça ha remuntat, amb Davies en accions clau i un Mirotic que, a més dels seus 18 punts, ha tapat l’intent de victòria local.

L’equip català, que es col·loca líder de l’Eurolliga amb cinc triomfs i una derrota, ha portat el pes del partit, amb una diferència favorable gairebé sempre entre els quatre i vuit punts. Mirotic tornava a l’Eurolliga després de passar el coronavirus i ho ha fet amb força punts en aquest inici de domini. El Baskonia no ha pogut córrer el que volia, però Vildoza ha tallat la ratxa del montenegrí. Henry semblava portar la guerra pel seu compte, mentre que Calathes repartia millor el joc a Barça (25-31).

En un duel de molt de ritme li ha costat a més d’un jugador aparèixer. Thomas Heurtel ho ha intentat amb èxit per moments, encara que no ha tornat fins a l’últim quart. En els bascos, Fall s’ha erigit com a gran recurs, imparable per al rival amb els seus 2,21 d’alçada. Tot i això, el rebot ofensiu ha donat moltes més oportunitats als de Jasikevicius.

Després del descans s’ha vist que el Baskonia necessitava poc per ajustar el marcador, en aquestes possessions ràpides que han contagiat el Barça. Amb un 56-58 en l’últim quart, el conjunt català ha entrat en crisi anotadora i els locals han tingut a la seva mà la victòria, sumant peces clau com Polonara. Abrines ha tret el Barça de la crisi i Davies ha retallat el desavantatge amb qualitat, per a un final calent i de boles vives, com la resta del partit, que s’ha acabat amb un tap salvador de Mirotic.