Món Esport
Via lliure a Barcelona pels Jocs Olímpics d’hivern de 2022

Saragossa ha renunciat oficialment a organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022 després de la dissolució avui del Consorci de la candidatura i ha deixat via lliure a Barcelona com a únic candidat del Comitè Olímpic Espanyol a organitzar l’esdeveniment.

L’Ajuntament de Saragossa va abandonar el projecte de fa uns mesos pel pacte de governabilitat amb la Chunta Aragonesista (CHA) i Izquierda Unida, que no consideren els jocs prioritaris. Avui el consorci ha passat a la història amb tots els vots a favor i una abstenció, segons informa Aragon Press. El govern aragonès ha lamentat aquesta decisió però ha deixat clar que no podia assumir la despesa de la candidatura en solitari.

De fet, després que l’Ajuntament de Saragossa anunciés la seva intenció d’abandonar el projecte es va mostrar disposat a tirar endavant la candidatura però amb el suport d’un finançament privat que no ha arribat.

No hi ha res guanyat

“A ningú se li escapa que el fet que només es presenti una candidatura al COE facilita la feina”, ha dit la quarta tinent d’alcalde, Maite Fandos. Assegura que Barcelona s’haurà de guanyar el premi igualment: “No pel fet de presentar-te ja tens el projecte aprovat”, ha advertit Fandos, que ha recalcat que “el nostre projecte haurà de passar igualment els requisits tècnics, encara que ens presentem sols”.

L’Ajuntament prepararà el projecte, el presentarà a la ciutadania i l’any 2013 el presentarà al COE.

Barcelona Pirineus també beneficiarà l’Aragó

Fandos s’ha volgut dirigir a Saragossa remarcant que “tot allò que beneficiï el Pirineu català beneficiarà també l’aragonès”. En aquest sentit, considera que “es posarà la marca Pirineu al món i la gent no distingirà una banda o l’altra”, de manera que tot i la renúncia l’Aragó també sortirà beneficiat dels Jocs Olímpics d’Hivern de Barcelona.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa