Món Esport
Vardy apropa la Premier League al Leicester City (0-2)
  • CA

El sorprenent Leicester City segueix caminant a passes de gegant per la Premier League 2015-16, després de realitzar una altra demostració d’equip competitiu i arrauxat a l’Stadium of Light davant el Sunderland. Els homes de Claudio Ranieri no frenen en la seva intenció -ben diferent a la del principi de temporada- d’aixecar el seu primer títol nacional de la seva història, després del subcampionat aconseguit l’any 1929, en una lliga que va aixecar The Wednesday Cricket Club, l’actual Sheffield Wednesday.

Dos gols de Jamie Vardy, el davanter centre de moda a Anglaterra, han permès als de Ranieri endur-se tres punts vitals per deixar pràcticament sentenciada la Premier League, després de la també victòria del Tottenham Hotspur davant el Manchester United d’aquest diumenge a la tarda. La distància amb les guineus és ara de 7 punts a falta de cinc jornades per disputar-se, amb la qual cosa el Leicester City  encara té marge per dues caigudes. Una de les fites que ja ha aconseguit aquest equip és la classificació matemàtica per disputar la Champions League de la propera temporada.

El que està fent l’equip del centre del país té poca explicació. Amb pràcticament la mateixa plantilla de la temporada passada, els del King Power Stadium s’han convertit en la gran sorpresa del campionat, no per haver vençut els grans conjunts o per tenir un dels grans golejadors d’Europa al seu onze titular, sinó pel plantejament físic i tàctic que li ha permès encadenar una sèrie de resultats del tot imprevisibles abans de l’inici del campionat.

Amb Schmeichel -fill- a la porteria, l’expotter Robert Huth liderant l’eix de la defensa, Kanté aportant la força física del mig del camp, Drinkwater la part tècnica i amb dues bèsties a la parcel·la ofensiva, Riyad Mahrez i Jamie Vardy, el Leicester City ha sabut llegir cada partit com el darrer, conscient que no tenia cap altra competició per disputar (eliminat de la FA Cup i la Capital One Cup) i aprofitant les qualitats de cadascun dels seus jugadors.

Aquest dissabte, a Sunderland Tyne and Wear, els de Ranieri han necessitat una sola ocasió clara per deixar K.O. l’equip local. Una pilotada llarga de Drinkwater, amb sentit, a l’esquena de la defensa, ha permès el rapidíssim Vardy marxar per velocitat de Kaboul i batre, amb només dos tocs, l’exgunner Vito Mannone. Res més. Útil i resolutiu. Una altra corredissa, ja en el temps afegit i amb el Sunderland bolcat a l’atac, ha permès el mateix Vardy sentenciar. Així és el Leicester City, no necessita altres virtuts. Així és el líder de la Premier League.

GOLS DEL PARTIT



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa