Món Esport
Valverde apadrina la 14a edició de ‘Relats Solidaris’
  • CA

L’entrenador del Barça, Ernesto Valverde, i el director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, han presentat aquest dimecres a l’edifici del Banc Sabadell del Carrer Balmes de Barcelona la 14a edició dels Relats Solidaris de l’Esport, apadrinada pel tècnic blaugrana. Els beneficis que generi aquest any el llibre aniran directament a l’ONG que es dedica a salvar els refugiats que naufraguen al Mediterrani.

 

La presentació ha girat al voltant de la tasca que fa Open Arms i del poder de difusió que té el futbol. Per aquest motiu, Camps ha demanat que des del món del futbol hi hagi més implicació per a les accions solidàries, per tal que puguin arribar a molta gent. Per altra banda, Valverde ha deixat clar que “els fubtolistes són sensibles al que passa al món igual que tothom” i ha reconegut que “a vegades no t’adones de la transcendència que pot tenir el món del futbol”. “Un no pot evitar pensar que potser els herois de veritat són la gent com l’Òscar, que són els que es juguen cada dia la vida per ajudar la gent a sobreviure”, ha remarcat el tècnic blaugrana.

Aquesta 14a edició dels Relats Solidaris, a la que també hi ha col·laborat el Cap d’Esports del Món, Adrià Soldevila, és la primera que no va dedicada de forma directa als més petits. Tot i això, a l’acte s’ha fet menció que són molts els infants que salva l’organització de Camps. “Hi ha vegades que ens trobem nens que, per exemple, porten samarretes del Barça, del Madrid, del Manchester United o de la Roma“, ha dit, en referència a aquesta influència que té el món del futbol arreu del món. També ha afegit que hi ha cops que parlar d’aquest esport serveix per mantenir una conversa amb aquestes persones refugiades per destensar la situació.

L'acte ha tingut lloc a l'edifici del banc Sabadell del carrer Balmes de Barcelona
L’acte ha tingut lloc a l’edifici del banc Sabadell del carrer Balmes de Barcelona | A.D.

 

La situació actual d’Open Arms

 

El vaixell de Proactiva Open Arms es troba ara mateix incautat a Itàlia, i els seus membres s’enfronten a uns 15 anys de presó per tràfic de persones. Camps ha recordat que el que ells fan és salvar vides humanes i que obtenir un nou vaixell els pot costar ara mateix al voltant d’uns 700.000€. El director de l’ONG ha recordat que “El 97% dels diners que obtenim són donacions privades” i que utilitzar el vaixell costa uns 100.000€ diaris. “Ens han disparat, segrestat, i immobilitzat el vaixell. No se’ns pot encausar o jutjar per això. No estem fent res de l’altre món”, ha dit.

Preguntat per si algun esportista s’ha interessat directament per Proactiva Open Arms, Camps ha volgut mencionar Xavi Hernández i Marc Gasol, que han estat el primer i l’últim -respectivament- que s’han involucrat en la causa. “S’ha d’aprofitar aquesta capacitat que tenen els clubs i els esportistes per arribar a molta gent”, ha insistit.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa