Món Esport
Valentino Rossi s’exhibeix a Assen i guanya un any després
  • CA

Valentino Rossi ha fet una de les millors curses en la seva carrera com a pilot de MotoGP. Recordant les seves grans èpoques, l’italià s’ha exhibit al Gran Premi Motul TT d’Assen, on ha aconseguit la seva primera victòria després de 19 curses i d’un any sense pujar al graó més alt del podi. Amb aquest triomf, Rossi supera Márquez en la classificació general i se situa en tercera posició, a tocar de Maverick Viñales i d’Andrea Dovizioso, que han invertit el primer i segon lloc en el campionat durant aquesta prova holandesa.

El pilot de Yamaha, que s’ha vist superat per Dovizioso i Petrucci a mitja cursa, ha avançat els seus compatriotes mancant tres voltes pel final i després que la pluja caigués amb intensitat sobre el circuit d’Assen, per acabar enduent-se una victòria molt treballada i, per suposat, molt celebrada.

 

Marc Márquez, que sortia segon i ha aconseguit mantenir-se en la lluita per les primeres posicions, ha acabat tercer després d’una apassionant lluita pels llocs de podi amb Crutchlow i Dovizioso. Finalment, el de Cervera ha aconseguit acabar per davant d’ambdós pilots, però a tant sols 42 i 84 centèssimes respectivament. Pràcticament han creuat plegats la línia de meta.

Maverick Viñales, que arribava líder del campionat, ha perdut la primera posició de la general després de caure mancant 14 voltes pel final i després d’haver recuperat fins a cinc posicions. El de Roses sortia onzè i ha acabat al terra quan corria en sisena posició. Els germans Espargaró han acabat desè (Aleix) i onzè (Pol), respectivament, tot just per davant del badaloní Tito Rabat i de Dani Pedrosa, que no ha pogut completar una bona cursa. Jorge Lorenzo, que també sortia des de les darreres línies, ha finalitzat la prova en quinzena posició.

 

Els cinc primer llocs de la classificació general queden així:

 

1- Andrea Dovizioso, 115 punts.

2- Maverick Viñales, 111 punts.

3- Valentino Rossi, 108 punts.

4- Marc Márquez, 104 punts.

5- Dani Pedrosa, 89 punts



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa