Món Esport
València acollirà la fase final de l’ACB
  • CA

La Lliga Endesa no ha seguit els passos de l’Eurolliga, que aquest dilluns va decidir cancel·lar la temporada, i ha tirat endavant amb la seva proposta de finalitzar la temporada amb una fase final de 12 equips. Els clubs de l’ACB s’han reunit telemàticament aquest dimecres i han acordat disputar el torneig que decidirà el títol de campió a La Fonteta de València. Barcelona estava interessada inicialment a acollir la cita, però quan va avançar el procés de selecció va decidir retirar-se de la cursa.

El passat 20 d’abril, els clubs de l’ACB van acordar donar per finalitzada la temporada regular de la Lliga Endesa i que el campió de la competició es decidís mitjançant un play-off de 12 equips. D’aquesta forma, els dotze primers classificats de la Lliga Endesa després de la jornada 23 es veuran les cares en una seu única per disputar-se el títol. El format serà el següent: els semifinalistes del torneig seran els dos millors equips dels dos grups de sis que s’han elaborat en funció de la classificació actual. Cada conjunt jugarà un compromís contra els cinc rivals amb els quals ha estat aparellat. Les semifinals i la final seran a partit únic.

Així serà la fase final de la Lliga Endesa | ACB

Així serà la fase final de la Lliga Endesa | ACB

En principi, la intenció de la competició de la regularitat estatal és iniciar el torneig a partir de mitjan o finals de juny, més o menys en el mateix moment que la Lliga de futbol. Encara es desconeixen les dates definitives, però. Caldrà veure quina és la posició dels jugadors del Barça, que aquest dimarts van emetre un comunicat en el qual van celebrar que l’Eurolliga prioritzés la seva salut i decidís anul·lar la temporada. En principi, el canvi de format de la Lliga Endesa fa que la celebració del torneig pel títol sigui viable.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa