Món Esport
Unes 80.000 persones tenyeixen Canaletes de blaugrana
  • CA

Uns 80.000 aficionats s’han concentrar aquesta nit a La Rambla de Canaletes i la Plaça Catalunya de Barcelona per celebrar la Copa d’Europa guanyada pel Barça contra el Manchester hores abans a Roma. El to festiu s’ha estès pel centre de la capital catalana. Durant la celebració, els seguidors culers han corejat l’himne del club i altres càntics, com ‘Copa, Lliga i Champions’, en referència a l’històric triplet.

Els Mossos d’Esquadra han detingut durant la matinada a més de cent persones, principalment, per desordres públics al centre de Barcelona, després d’uns enfrontaments entre una minoria d’aficionats violents i agents antiavalots, al voltant de la una de la matinada. Diverses persones també han hagut de ser ateses pels serveis mèdics.

La policia catalana ha començat a desallotjar les Rambles quan passaven uns deu minuts de les dues de la matinada per intentar dispersar cap a Plaça Catalunya els aficionats violents i els curiosos que també s’aplegaven en aquesta zona. A mesura que han anat passant els minuts, els enfrontaments s’han endurit.

Segons fonts policials, es tracta d’una minoria molt violenta que ha començat a llençar objectes als agents antiavalots. Com a conseqüència dels enfrontaments, s’han tornat a registrar algunes trencadisses en el mobiliari urbà i inclús uns brètols han arrencat i s’han endut una parada del bus urbà.

Així mateix, un grup de tres violents s’han encarat als mitjans de comunicació que cobrien les celebracions des de l’Hotel Lloret de les Rambles i han començat a llençar ampolles contra el balcó on hi havia les càmeres de televisió.

Els periodistes han hagut d’abandonar ràpidament la zona i allunyar-se del balcó per no rebre l’impacte de les ampolles de vidre que llençaven els violents. Una d’elles, però, ha impactat al cap d’un càmera de televisió, tot i que no li ha produït cap ferida.

Les destrosses durant la celebració s’eleven a 100.000 euros

Les destrosses en el mobiliari urbà provocades ahir al centre de Barcelona per un grup d’aficionats blaugranes durant la celebració de la victòria de l’equip de Guardiola a la final de la Lliga de Campions s’eleven a 100.000 euros, segons el balanç provisional de l’Ajuntament de la capital catalana.

Així ho ha avançat en roda de premsa la consellera de Seguretat, Assumpta Escarp, que ha destacat el civisme de la gran majoria de les 100.00 0persones que van sortir al carrer. Escarp ha subratllat que els desperfectes no han estat tan quantiosos como els que es van registrar fa tres anys, després de la victòria de París.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa