Unes 37.000 persones participen al Dia de les Seleccions Catalanes

Carod-Rovira va assegurar durant la jornada d'ahir que les "úniques limitacions" per aconseguir l'oficialitat són de "caràcter polític i no esportiu"

Mataró és l’amfitriona que ha aconseguit mobilitzar més gent en la quarta edició del Dia de les Seleccions Catalanes. La capital del Maresme va acollir uns 37.000 espectadors i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes considera “un èxit” la diada d’ahir i és “molt optimista amb el futur”. Així mateix, remarca “la voluntat clara que té molta gent al nostre país de tenir seleccions catalanes reconegudes oficialment, a banda de les 16 que ja tenim i ens sentim molt satisfets”, afegeix l’entitat en un comunicat.

La celebració va barrejar competició, festa i reivindicació. En total, sis partits internacionals, diverses activitats a la plaça major de la ciutat, exhibició de trial dels campions del món Toni Bou i Adam Raga, i el concert final de Lax’n’Busto i Elèctrica Dharma. Així mateix, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va assegurar que la Generalitat no cedirà en el reconeixement internacional de l’esport català “per llei i convicció”. També va indicar que les “úniques limitacions” per aconseguir l’oficialitat són de “caràcter polític i no esportiu”.

En la primera edició del dia de les Seleccions, celebrat a Vic el 2006, hi van participar 26.000 persones. Fa dos anys a Reus, 35.000 i en l’última edició, a Girona, 27.000.

Nou comentari