Món Esport
Una victòria per la Lliga i per Manel Vich
  • CA

Manel Vich ha mort aquest divendres víctima d’un càncer d’estómac. Feia 60 anys que posava veu a l’Estadi. Donava la benvinguda, cantava les alineacions i els canvis, llegia els comunicats i, com no podia ser d’una altra manera, arengava l’afició blaugrana cada vegada que els equips professionals havien d’aixecar i dedicar un títol als seus socis i simpatitzants.

Als 78 anys, després de ser la veu del club en tots els partits oficials des del 1956 -només se’n va perdre tres en sis dècades-, Manel Vich ha abandonat els colors de la seva vida. Aquest vespre, els futbolistes blaugrana lluiran un braçal negre en el seu honor, en un dels partits de més transcendència de la temporada, en un enfrontament on s’hi jugaran la Lliga, en 90 minuts en els quals hauran de sumar els tres punts per seguir al capdavant del campionat. Tres punts que seran, evidentment, oferts a la figura representativa de Vich.

El substitut de Manel Vich serà el seu fill Carles, tal i com ha confirmat el mateix familiar a les xarxes socials. En alguna ocasió, Carles Vich ja havia succeït el seu pare en algun dels pocs partits en els quals va ser baixa.

La visita al Benito Villamarín, amb la mirada clavada únicament en la Lliga, posarà a prova la capacitat de reacció del Barça. El Betis, pràcticament salvat, rebrà un equip ple de moral després de les dues golejades a Riazor i al Camp Nou, davant el Deportivo i l’Sporting de Gijón, en dies posteriors a les desfetes a la competició nacional i a la Champions League. Els de Luis Enrique han sabut refer-se de les patacades davant el Vila-real, el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid, la Reial Societat i el València, que van deixar la plantilla molt tocada i la confiança de l’afició disminuïda.

Aquest dissabte, als blaugrana els toca seguir guanyant. Seguir acumulant punts, de tres en tres, per aixecar la Lliga el proper 15 de maig a Granada, en un altre partit de gran dificultat per la situació dels andalusos a la classificació. Però la primera final serà avui, a Sevilla i davant un Betis tan irregular en el global de la Lliga, com efectiu als partits de local, on només ha perdut un dels últims vuit partits, inclòs un empat davant el Reial Madrid i una victòria enfront el València.

Luis Enrique torna a comptar amb tots els efectius, amb l’onze de gala a punt i amb un trident que voldrà seguir recuperant les sensacions que va començar a trobar davant el Dépor i l’Sporting. No s’hi val a badar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa