Una selecció espanyola formada per catalans guanya un altre Mundial d’hoquei patins

La selecció espanyola d’hoquei patins segueix allargant el cicle triomfal i aquesta matinada ha guanyat el quart Mundial consecutiu. Aquesta vegada el rival ha estat la selecció argentina, amfitriona a San Juan d’una final que va acabar perdent per 5-4.

La selecció espanyola ha jugat la final amb Trabal, Gual, Ordeig, Bargalló, Torra -cinc inicial- Panadero i Gil, tots jugadors catalans i pràcticament tots jugant a l’OK Lliga. Gil i Trabal són els únics jugadors de l’estat en haver guanyat cinc mundials en la seva carrera.

Enfrontant-se a l’ambient contrari de l’Aldo Cantoni, Ordeig avançava als pocs minuts el combinat estatal. Més tard Torra rematava al segon pal una bola franca per posar el 2-0 al marcador. Argentina ha començat a posar a prova a Trabal fins que Páez va aconseguir escurçar distàncies.

La represa va començar amb un gol de Bargalló i la rèplica immediata d’Álvarez pels argentins. La selecció estatal ha reaccionar mitjançant Panadero i Gil, que han marcat dos gols en el minut 27 per trencar el partit. El marge s’ha mantingut fins el final, quan Emanuel Garcia ha afegit emoció marcant un penal quan faltava un minut i mig pel final.