Una nova lliçó de Messi

L'argentí ha realitzat un partit pràcticament brillant a Ipurúa, amb una exhibició d'assistències i dos gols, el primer molt bonic

Ja no queda cap adjectiu per classificar la qualitat, intel·ligència, desequilibri i regularitat de Lionel Messi. L’argentí ha acostumat el món del futbol a un nivell de joc tan elevat, que ningú és capaç de recordar la dificultat que tenen certes accions habituals del ’10’ blaugrana.

A Ipurúa, Messi ha completat un partit memorable. S’ha convertit en el líder indiscutible del joc ofensiu blaugrana, en el rei del temps, de la pausa i de l’arrencada, de la tranquil·litat i del nervi, de la combinació curta i de la passada llarga. Ho ha fet tot. I ho ha fet perfecte, amb solvència i brillantor.

Messi ha fet un partit plenament intel·ligent. Conscient, des del primer minut, que l’Eibar obriria espais al darrere i apretaria el mig del camp, ha buscat diverses passades per sobre de la defensa local a la recerca dels seus companys ofensius. En la primera d’elles, l’argentí ha deixat amb la boca oberta tothom i ha regalat una acció a Suárez i Munir, per a que els homes de l’atac fessin el primer.

El segon ja ha estat una altra cosa. Sense combinar, sense opció pels companys, el millor futbolista del món ha decidit fer-ho tot sol. Ha deixat enrere tres rivals amb una diagonal rapidíssima, hàbil, amb la pilota enganxada als peus i l’ha creuada arrel del pal, impossible per a Asier Riesgo. I el tercer, una altra història, un penal que, avui sí, ha transformat sense problemes.

Leo Messi ha signat avui un extraordinari partit, noranta minuts per guardar en DVD i utilitzar-lo com una classe magistral per a les noves fornades de futbolistes. Evidentment, convertir-se en el nou Messi és una utopia.

Nou comentari